6 metode prin care scapi de constipatie

Alimentatia saraca in fibre, prea putine lichide, disfunctii tiroidiene, anumite medicamente, sarcina, sedentarismul, abuzul de laxative, excesul de toxine din organism, stresul si depresia, toate duc la constipatie. 

Tranzitul normal al unui colon sanatos inseamna un scaun pe zi, dar acest lucru nu se intampla decat la mai putin de 50% dintre oameni. Daca faci parte din ceilalti 50%, ar trebui sa consumi alimentele urmatoare pentru a scapa de constipatie. 
 
Prune uscate
 
Doar 4 - 5 prune pe zi cresc nivelul de antioxidanti din organism si te ajuta sa ai un tranzit intestinal regulat gratie continutului de zahar si de fibre. De asemenea, sunt un desert ideal pentru ca satisfac pofta de dulce fara a creste in mod dramatic nivelul zaharului din sange. Zaharurile naturale pe care le contin prunele contin fructoza si sorbitol, care sunt mai sanatoase decat zaharoza, care este principala componenta a zaharului alb. 
 
 
Aloe vera 
 
Frunzele de aloe vera fac minuni daca esti constipata. Inghite aloe pe stomacul gol, imediat dupa trezire si vei vedea ca functioneaza perfect. De asemenea, aloe vera ajuta la vindecarea unor posibile leziuni la nivelul mucoasei stomacului. 
 
Mere
 
Daca te plangi des de constipatie, inseamna ca nu mananci suficiente fibre naturale. Merele au un continut glicemic scazut, ceea ce ajuta tranzitul intestinal, iar nivelul ridicat de pectina elimina toxinele in exces. 
 
 
Apa
 
Uneori este nevoie doar sa bei putin mai multa apa ca sa nu mai ai probleme cu constipatia. Incearca sa bei intre 8 si 10 pahare pe zi de apa plata si vei fi hidratata si functiile creierului se vor imbunatati. 
 
Probiotice 
 
Antibioticele afecteaza mucoasa stomacului, iar efectele lor se simt pe perioada indelungata. De aceea, daca esti constipata dupa un tratament, ia probiotice pentru a restabili functionarea normala a tractului intestinal. 
 
Ardei iuti 
 
Ultima varianta, in caz ca nimic nu a functionat pana acum, o reprezinta ardeii iuti. Pur si simplu n-ai cum sa dai gres cu aceasta metoda. In plus, acestia ucid celulele canceroase si iti trezesc la viata papilele gustative. Daca nu poti sa mananci alimente iuti, incearca sa pui cateva feliute in salata sau in supa. 
 
Tags:
alimente
constipatie
prune
tranzit intestinal
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare