Dieta anti-burta

E usor sa o capeti, greu sa scapi de ea. Si, pentru ca tabloul sa fie complet, grasimea aceea, care atarna dizgratios sub cureaua de la pantalonii tai, are de ce sa-l enerveze pe cardiolog: grasimea de pe burta creste riscul bolilor de inima. Si nu vreau sa te sperii, dar bolile de inima reprezinta la ora actuala cauza numarul 1 de deces la nivel mondial.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum sa scapi de burta
 

Ai incercat vreodata sa consumi alimente bogate in grasimi sanatoase?  Iata cateva dintre ele, ca sa stii ce cumperi de-acum incolo: seminte de in si nuci (ambele alimente contin omega 3), nuci de Macadamia (contin fibre, care astampara pofta de mancare), unt de arahide (are vitamine din complexul B, potasiu, magneziu si vitamina E), avocado (are si el grasimi mononesaturate, care absorb grasimea aceea incapatanata, de pe abdomen), uleiul de masline (are antioxidanti si grasimi mononesaturate, pe acesta il vei adauga in salate, chiar si peste painea pentru sandvis, ori peste legumele care vor ajunge pe gratar, sau in sosuri), ulei de floarea-soarelui (contine omega 6, vitamina B si E) si migdale(le poti consuma pe post de gustare, caci au proteine, fibre si vitamina E).

 

Plan pentru doua-patru saptamani
Dieta  pe care ti-o prezint poate fi urmata doua pana la patru saptamani, insa  numai dupa  ce i-ai facut o vizita medicului si el si-a dat ok-ul pentru acest plan de dieta. Apoi, consumand din alimentele pe care ti le-am mentionat mai sus, facand sport si invatand retete sanatoase, care implica gatit la aburi, poti sa vezi rezultatele.

 

Micul dejun: fulgi de ovaz (scad colesterolul, au fibre, se absorb lent si astampara foamea), trei albusuri de ou (omleta sau ochiuri-au proteine) si o banana (are potasiu).

Gustare: iaurt fara grasimi (uita de cel cu arome de fructe!), nuci si cateva fructe de padure).

Masa de pranz: piept de pui si doua fileuri de peste (gatite la gratar, cuptor sau la aburi, in functie de ce iti zic papilele gustative), doua cesti cu vegetale, orez brun si dressing fara grasimi..

Gustarea dupa-amiaza: 2 prajiturele din orez brun, o lingura cu unt de migdale si o lingura cu broccoli pisat.

Cina: un cartof, o cana cu vegetale si una cu spanac, cu dressing light, si un file de batog.

Gustare dupa cina: bauturi proteice (milkshake, bauturi cu pudra proteica), lapte si iaurt fara grasimi si salata de fructe, fara frisca.

 

Tags:
nutritie sanatoasa
dieta rapida
dieta anti-burta
grasimi sanatoase
fulgi de ovaz
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 26.07.2010 21:14

    ok, as vrea sa tin aceasta dieta, dar poate sa imi spuna cineva ce este " o cana cu vegetale " si unde pot gasi un file de batog?

  • daniela
    2. daniela 04.08.2010 13:53

    aaaaaaaa..........la fix.....eram in cautare de o reteta sa scap de burtica mea care se tine scai de mine........nu mai intru in costumul de baie si sant hotarata sa incerc si eu aceasta dieta.......va tin la curent si va doresc inspiratii multe.....

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare