Beneficiile consumului de proteine

Mult timp s-a vehiculat ca pentru un plus de energie este nevoie sa consumam friptura, dar mai tarziu s-a demonstrat ca de fapt sursa de energie pentru organism provine din carbohidrati. Muschii sunt creati in mare parte din apa si proteine, iar daca te gandesti cum au de gand oamenii sa tina dieta, scotand din lista meniului friptura si reducand numarul de carbohidrati, organismului nu i se mai furnizeaza un numar suficient de proteine si carbohidrati, de care are nevoie ca sa arda energie, ajungandu-se astfel in situatia de a arde proteine si grasimi in parti egale pentru a se optine energie. Acest lucru este ideal in slabit si eliminarea din excesul de grasime, dar este dezastruos atunci cand, se pierde din masa musculara.

Unul din lucrurile pe care le poti face ca sa stopezi pierderea din masa musculara este practicarea unui sport, realizarea de exercitii fizice, mai ales acelea concepute pentru cresterea masei musculare. Deci care sunt alimentele care contin proteine si de fapt de cate avem nevoie? Cele mai multe proteine se gasesc in friptura de pui, peste si cu un numar mai redus de proteine acele alimente care nu au toti amino acizii esentiali (linte, fasole, porumb, arahide). O conserva de ton are intre 20 si 25 de grame de proteine.
Sportivii care-si lucreaza muschii consuma zilnic intre 250 si 500 de grame de proteine. Daca servesti cate trei mese, bogate in proteine, de-a lungul zilei faci un lucru grozav pentru tine si organismul tau.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Trebuie sa nu uiti de apa, aceasta este esentiala in organism pentru descompunerea proteinelor, astfel incat, daca ai de gand sa consumi mai multe proteine in mod logic trebuie sa cresti si consumul de lichide, ajutandu-ti astfel rinichii sa functioneze la parametrii normali.
Asa cum mentionam mai sus, de proteine este nevoie in construirea muschilor, dar joaca un rol esential in structura pielii, parului si a organelor interne. Proteinele circula in tot organismul prin sange ca si hormoni, globule rosii si enzime. Proteinele reprezinta singura sursa de nitrogen.

 

De cate proteine avem nevoie?
Totul se raporteaza la nevoile fiecarui indivind si asta pentru ca suntem diferiti. Doza zilnica de proteine trebuie estimata in functie de varsta, sex si greutate. Ca sa afli de cate proteine ai nevoie de-a lungul unei zile trebuie doar sa inmultesti greutatea, pe care o ai la ora actuala (in kilograme) cu numerele din lista de mai jos:
Un adult care nu face sport-greutatea inmultita cu 0,4
Un adult care face sport in mod frecvent-greutatea inmultita cu 0,5
Un atlet-greutatea inmultita cu 0,6
Un sportiv de performanta (care-si lucreaza muschii)-greutatea inmultita cu 0,7
Un atlet adolescent-greutatea inmultita cu 0,9.

 


Tags:
proteine
friptura de pui
peste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare