Ce sa bei cand ti-e foame, somn sau vrei sa slabesti

Bauturile nu sunt facute doar ca sa ne hidratam, sa fim mai sanatosi sau sa ne simtim mai bine la petrecere. Multi dintre noi bem apa de la robinet sau lapte din frigider si putin alcool cand iesim in oras. Ce-ar fi sa arunci un ochi pe lista cu cele 7 bauturi pentru nevoile tale. Iti spunem imediat ce sa bei cand ti-e foame, somn sau vrei sa slabesti.

De la whiskey pana la sucul de cirese, iata bauturile care iti dau energie,te ajuta sa scapi mai rapid de raceli si chiar si de durerile de stomac.

1. Laptele te ajuta sa cresti masa musculara

Baietii mari trebuie sa bea lapte ca sa isi contureze musculatura. Laptele nu este bun doar pentru oase sanatoase, ci si pentru muschi mai puternici si depuneri mai putine de grasime in organism. Cheia sta in caseina si zer, doua proteine pe care le gasesti in lapte. Caseina este digerata lent, iar zerul rapid, astfel incat muschii sunt hraniti in doua etape. Aminoacizii ajung la acestia mai repede si se mentin mai mult, in comparatie cu cei din alte surse proteice.

2. Ceaiul verde si sucul de grapefruit te ajuta sa slabesti

Daca esti in cautarea unor solutii sanatoase ca sa dai jos grasimea abdominala afla ca ceaiul verde te scapa de burta. Chiar si dupa o dieta, este foarte posibil ca grasimea abdominala sa nu dispara complet. O solutie este sa faci miscare, dar cea mai buna combinate este sa asociezi o alimentatie sanatoasa, exercitiile fizice si ceaiul verde.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ceaiul verde te scapa de burta in mod natural, contribuie la mantinerea unei greutati normale, este bogat in antioxidanti si are un efect tonic general asupra organsimului, fara sa fie deloc agresiv. Exista trei cai prin care ceaiul verde te scapa de burta si le poti citi aici. Tot in dieta e ideal si sucul de grapefruit. Nu-ti place sucul? Nutritionistii te indeamna sa mananci cate o jumatate de fruct la fiecare masa. Vei slabi rapid.

3. Apa, laptele cu cacao si bauturile pentru sportivi te ajuta sa te recuperezi dupa antrenament

Cel mai destept lucru pe care il poti face dupa antrenament este sa bei apa. Asa inlocuiesti lichidul pe care l-ai transpirat in timp ce ai tras de fiare. In procesul de recuperare este ideal sa bei o cana cu deliciosul lapte cu cacao. Acolo e sursa ta ideala de carbohidrati si proteine. 

4. Apa de cocos si sucul de cirese iti dau energie sa alergi

Nu vorbim aici de coborat 5 etaje in fuga. Vorbim de ture adevarate de alergare care tin peste o ora si jumatate. In situatii de genul aceasta, cand corpul este extrem de solicitat, ai nevoie de o bautura pentru sportivi care sa iti asigure necesarul de sodiu si alti electroliti in organism. Daca bei suc de cirese cu o saptamana inainte de alergare, iti scazi riscul de a confrunta cu durerile date de febra musculara. Acelasi suc de cirese te ajuta in recuperare imediat dupa antrenament. Si apa de cocos este extrem de hidratanta ca orice bautura speciala pentru sportivi. Singura diferenta este ca prima are mai putine calorii.



5. Saramura te scapa de carcei

Bea asa ceva doar daca suporti. Saramura in care s-au scaldat muraturile timp de cateva saptamani, nu se arunca. Daca te trezesc carcei durerori in miezul noptii, apeleaza la tratamentul cunoscut din batrani pentru proprietatile curative.

6. Sucul de ghimbir potoleste durerile de stomac

E foarte posibil sa-ti deranjezi stomacul daca bei saramura impotriva carceilor. In caz ca te trezesti cu dureri de stomac, incearca sa mananci si sa bei lucruri simple. Poti bea apa dar si suc de ghimbir pentru ca te ajuta sa te hidratezi. In plus, radacina de ghimbir e perfecta pentru reducerea starilor de greata.

7. Racealea se trateaza cu ceai  de lamaie indulcit cu miere

Lichidele calde, nu fierbinti, ajuta la tratarea racelii. Puteti sa incercati chiar si supa pentru ca face minuni in cazul racelilor care te pun la pamant.

Tags:
Ce sa bei cand ti-e foame
somn sau vrei sa slabesti
ce bei dupa antrenament
apa de cocos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Nuca de cocos da savoare mancarii Stil culinar

    Nuca de cocos da savoare mancarii

    13.10.2014

    Cand vine vorba de nuca de cocos in mancare, lumea se imparte in doua tabere : sunt cei care pur si simplu o adora si cei care o detesta de pe varful fiecarei papile gustative.  Pe primii nu...

    mai mult
  • Top 5 ingrediente sanatoase pentru smoothie Secrete

    Top 5 ingrediente sanatoase pentru smoothie

    01.03.2014

    Daca meniul tau zilnic e sarac in nutrienti ar fi o solutie sa adaugi niste ingrediente minune in smoothie. E usor de facut si mai e si delicios. Perfect pentru sanatatea ta. Pune oricare dintre...

    mai mult
  • 7 motive sa bei apa de cocos Alimentatie

    7 motive sa bei apa de cocos

    12.02.2014

    Nucile de cocos nu sunt asa de populare ca alte fructe, poate si pentru ca nu ne asteapta niciun fel de miez imbietor dupa ce le spargem, doar niste apa si un fel de gelatina alba. Desi nu este...

    mai mult
  • Energizante naturale facute in casa Secrete

    Energizante naturale facute in casa

    25.04.2011

    Am o noua pofta: imi place sa beau energizante naturale facute in casa. Cu alte cuvinte fac bombe revitalizante delicioase. Asta pentru ca nu pot suporta gustul dulceag al energizantelor de pe...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare