Cea mai recomandata dieta pentru anul 2019

Un lucru este cert si anume ca sanatatea nu se va demoda niciodata si trebuie sa fie pe lista de prioritati a fiecarei persoane in anul 2019 si nu numai. Daca tot ne aflam la inceput de an trebuie sa incercam lucruri noi si sa ne preocupe mai mult propria persoana in ceea ce priveste sanatatea si aspectul bine. Oricat de multe diete de slabire si detoxifiere ar aparea de la o zi la alta, noi am descoperit ca doar una singura castiga in fiecare an titulatura ca fiind cea mai recomandata de pe glob. Este vorba despre dieta mediteraneaana pe care ar trebui oricine sa o testeze macar o data, dar afla mai multe despre ea in randurile urmatoare!
 
Cand vine vorba de procesul de slabire si mentinerea sanatatii nu ne putem multumi chiar cu orice si este gresit sa credem ca trebuie sa testam cat mai multe diete pana o gasim pe cea mai potrivita. Adevarul ca nu exista o dieta cu un meniu pas cu pas pentru o anumita perioada de timp care sa se potriveasca cu gusturile si necesitatile organismului fiecarei persoane, dar dieta mediteraneana se caracterizeaza prin versatilitate si poate fi tinuta tot timpul anului sau cat timp vrei tu. Chiar nu exista o alta dieta care sa-ti permite sa o tii mai mult de 1-2 saptamani, maxim 3. Vei fi un norocos cu o asemenea dieta si asta pentru ca nu vei face foamea si vrei slabi intr-un mod sanatos, iar kilogramele date jos nu vor mai reveni atat de usor.
 
Sigur ai mai auzit in jurul tau de dieta mediteraneeana si probabil nu ti se pare ceva iesit din comun, dar asta poate pentru ca nu stii foarte multe despre ea si nu stii cum o poti pune in practica. In cadrul acestui articol vei descoperi sfaturi pas cu pas spre a avea un stil de viata conturat in jurul acestei diete. Nu te mira asadar ca este iarasi in prim plan si in anul 2019. Sfaturile medicilor si nutritionistilor din acest an este sa avem ca stil de viata dieta aceasta si nu pe o perioada limitata asa cum era in anii trecuti.
 
 
 

Cum ajuta la longevitate dieta mediteraneana?

 
Dieta mediteraneeana este mult mai vasta decat ai crede si nu uita ce multe tari au deschidere la Marea Mediteraneeana! O multime de mancaruri, multe culturi si diverse retete, dar totusi aceleasi alimente specifice pentru toata zona. Cu siguranta nu ai cum sa te plictisesti de mancarurile pe care le abordezi in fiecare zi timp de ani de zile. 
 
Ai auzit vreodata ca cele mai vizate tari spre obezitate si alte boli specifice  sa fie cele cu deschidere la Marea Mediteraneeana? Sigur ca nu si asta pentru ca cele mai mari probleme sunt in tarile unde se consuma mult fast-food si multe alte mancaruri consistente si grase.
 
 
Afla despre stilul de viata mediteraneean ca este singurul care tine la distanta obezitatea si implicit diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, bolile pancreatice, hepatice si digestive. Trebuie sa mentionam si aspectul pielii si al parului care iese in evidenta cu o asemenea dieta, indiferent de varsta.
 
 
In ceea ce priveste slabirea specialistii cred ca este singura care iti permite sa-ti faci tot felul de poste si sa te bucuri de mancaruri deosebite si frumos colorate. Slabriea ar fi progresiva si sigura si nu vei mai avea probleme degraba cu oscilatiile de greutate, indiferent ca este sarbatoare sau nu si consumi mancaruri consistente.
 
 

Alimente specifice stilului de viata mediteranean

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Secretul dietei este reprezentat de grasimile sanatoase din surse vegetale si animale ce mentin inima si creierul sanatos, cu alte cuvinte spus secretul longevitatii si siluetei de vis. Alimentele cheie pentru consum sunt:
 
  • Avocado
  • Ulei de masline
  • Masline de diverse soiuri
  • Tot felul de verdeturi si trufandale
  • Peste (de toate felurile)
  • Fructe de mare
  • Seminte precum cuscusul si quinoa
  • Humusuri din naut, linte, seminte de susan si sosurile light (tzatziki, vinete, etc.) - retete humus aici
  • Ierburi aromatice precum (rozmarin, oregano, patrunjel, busuioc, menta, etc.)
  • Legumele vedeta (rosii, ciuperci, castraveti, ridichea, ceapa rosie, zucchini, usturoiul)
  • Fructe vedeta (citrice, avocado, struguri, lamaia)
  • Branzeturi light
  • Laptele vegetal (cocos, migdale, soia)
  • Alte tipuri de carne (pieptul de pui) 
 
Combina zilnic cum vrei alimentele specifice, dar nu depasi 200 de grame de carne la o masa.
 

 

Tags:
dieta pentru anul 2019
dieta recomandata
cea mai recomandata dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare