Cele mai sanatoase seminte

Semintele sunt foarte importante intr-o dieta care se doreste sanatoasa, pentru ca duc nutrienti extrem de valorosi. Semintele sunt surse perfecte de fibre, vitamina E si grasimi mononesaturate, care au rosulu de a previi bolile de inima si sunt foarte active in combaterea radicalilor liberi. Iata care sunt cele mai sanatoase seminte!

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Semintele consumate crude sau doar usor coapte reprezinta o foarte buna sursa de proteine, aduc un aport substantial de zinc, previn acumularea de grasime in jurul abdomenului, grasime care este considerata ca fiind cea mai periculoasa pentru sanatate si tin sub control colesterolul.

Semintele de chia

Extrem de mici, semintele de chia contin fibre, proteine, nutrienti si diversi antioxidanti. Contin si cantitati demne de luat in seama de calciu. Semintele de chia stabilizeaza nivelul zaharului din sange, scad riscul de boli cardiovasculare si sunt ideala in dietele pentru scaderea in greutate. Aceste mici seminte sunt in proportie de 34% pline de acizi grasi omega 3.

Semintele de dovleac

Unele studii arata ca semintele de dovleac au compusi care previn declansarea cancerului de prostata la barbati. Sunt bogate in omega 3 si zinc, doua ingrediente care tin la distanta procesele inflamatorii, artrita si osteoporoza. Sunt bogate si in fitosterol, o componenta vegetala care ajuta la stabilizarea nivelului de colesterol, imbunatateste sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului.

Semintele de susan

Semintele de susan sunt bogate in calciu, magneziu, zinc, fier, vitamina B1 si fosfor, fiind unice in ceea ce priveste structura lor chimica. Ele micsoreaza tensiunea si previn afectarea ficatului de catre diverse toxine. De asemenea, previn si artrita, astmul, migrenele, durerile asociate ciclului menstrual, neplacerile menopauzei si ale osteoporozei, scrie opposingviews.com.

Semintele de floarea-soarelui

Acestea au cocteilul perfect de fitochimicale pentru a te ajuta in pierderea kilogramelor, facand posibila o buna digestie. Sunt bogate si in acid folic, un nutrient de baza pentru femei, dar si grasimi bune, vitamina E, seleniu si cupru, elemente esentiale pentru o inima sanatoasa si pentru prevenirea distrugerii celulare.

Seminte de in

Semintele de in sunt incarcate cu o lista impresionanta de nutrienti, avand un echilibru perfect intre ratiile de omega 3 si omega 6. Contin 10 aminoacizi esentiali, fiind in proportie de 30% compuse din proteina pura. Au si in jur de 40% fibre, cea mai mare cantitate gasita in vreun aliment. Sunt prevenite prin consumul lor multe forme de cancer, boli de inima si Alzheimer ori Parkinson.

Rontaim seminte?

Tags:
Cele mai sanatoase seminte
seminte de floarea soarelui
seminte de in
omaga 3
colesterol
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare