Cum calmezi palpitatiile cardiace

Afectiuni 13.11.2013 Livia Caled

Oricine a experimentat macar o data in viata palpitatiile cardiace, acea senzatie neplacuta ca inima a luat-o razna si ca bate cumva in gol, de parca i-ar lipsi ceva. Aritmiile nu sunt periculoase daca sunt rare si scurte. Ele apar de obicei din cauza oboselii, a stresului, a efortului fizic prea mare, a unui consum prea mare de cafea, a insomniilor, a alimentatiei deficitare, si a fumatului. Atunci cand ele se repeta destul de des si episoadele sunt lungi, este recomandat sa mergi la un medic pentru a te asigura ca nu te trezesti cu cine stie ce boala de inima.

Ce trebuie sa faci ca sa calmezi, dar si sa eviti, palpitatiile cardiace?

1. Mai intai de toate odihneste-te, este posibil ca palpitatiile sa fi survenit in urma efortului prea mare pe care l-ai depus in diverse activitati.

2. Redu consumul de cafea si alcool, dupa cum se stie acestea cresc riscul palpitatiilor, dar si al altor probleme cu inima.

3. N-ar fi rau sa renunti la fumat, nicotina nu face decat sa contribuie la cresterea tensiunii arteriale si la palpitatii.

4. Mananca mai sanatos, este posibil ca palpitatiile sa apara si pe fondul unui colesterol crescut, adica al unei alimentatii bogate in grasimi nesanatoase.

5. Fa regulat, macar 10 minute pe zi, cateva exercitii fizice, acestea fac inima mai puternica si mai sanatoasa.



6. Incearca sa nu te mai enervezi din toate nimicurile, nu faci decat sa cresti riscurile de a dezvolta probleme cardiace. Yoga s-ar putea sa te ajute.

7. Consuma din cand in cand nuci si migdale, acestea reduc inflamatia din arterele de la inima si scad nivelul colesterolului. Ele mai sunt bogate in magneziu, esential pentru o inima sanatoasa.

8. Bea seara un ceai calmant daca treci printr-o situatie stresanta. Studiile au aratat ca ceaiul de paducel si ceaiul de talpa gastei ajuta la linistirea palpitatiilor.

9. Consuma din cand in cand un pahar de vin rosy, acesta contine resveratrol si catechine, doi antioxidantii puternici care protejeaza peretii arterelor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
palpitatii cardiace
probleme inima
aritmie
palpitatie inima
palpitatii la inima
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • 7 moduri prin care previi problemele cu inima Afectiuni

    7 moduri prin care previi problemele cu inima

    01.06.2016

    Nu numai genetica are un cuvant de spus cand vine vorba de problemele de inima, ci si stilul de viata, mediul si alimentatia. Lipsa activitatii fizice, stresul, alimentatia deficitara si poluarea...

    mai mult
  • 8 semne care pot anunta atacul de cord Afectiuni

    8 semne care pot anunta atacul de cord

    16.12.2013

    Simptomele pentru atacul de cord se manifesta de cele mai multe ori destul de vag, de aceea avem tendinta sa le trecem cu vederea. Medicii recomanda sa nu ignoram aceste semne, mai ales daca ele...

    mai mult
  • Atentie la aritmie! Afectiuni

    Atentie la aritmie!

    10.04.2013

    Ieri mi-a cerut sfatul un prieten care se plangea de palpitatii atunci cand alearga, face un efort mai sustinut, cand urca scarile sau se agita. Are  doar 27 de ani si este deja victima unei...

    mai mult
  • Somonul Alimentul saptamanii

    Somonul

    14.09.2009

    Carnea portocalie de somon a devenit una dintre noile vedete in materie de diete si viata sanatoasa in ultimii ani. Acum insa, va intreb direct: careia ii acordati o mai mare dragoste, celei...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare