Cum scapi de acnee cu remedii naturiste

Tenul acneic nu este in niciun caz o bucurie, mai ales ca trebuie sa apelam tot timpul la tratamente, unele foarte costisitoare, care sa ne mentina pielea fina si uniforma, fara cicatrici si cosuri. Partea buna este ca exista o serie de remedii naturiste care tin acneea sub control si ne ajuta sa avem o piele frumoasa. Ingredientele naturale au avantajul de a curata foarte bine tenul si de a-l hidrata in profunzime. De asemenea, ele sunt lipsite de efecte adverse, ceea ce nu s-ar putea spune despre multe creme din comert care contin diverse chimicale.
 
Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru acnee?
 
1. Spala-te pe fata cu apa cu bicarbonat de sodiu
 
Amesteca 1-2 lingurite de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si clateste-te pe fata cu aceasta combinatie. Las-o sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clateste cu apa calduta. 
 
2. Fa-ti o masca de fata cu aspirina si miere
 
Aspirina contine acid salicilic, despre care s-a dovedit ca este eficient in tratamentul acneei, iar mierea are calitati antibacteriene si antiinflamatorii. Cum prepari masca? Piseaza 3-4 aspirine, amesteca-le cu o lingurita de miere si o ceasca de apa sau 2 lingurite de iaurt si aplica aceasta lotiune pe fata. Las-o sa actioneze 15 minute dupa care clateste bine cu apa calduta. Mai multe masti de fata pentru ten cu acnee gasesti aici
 
3. Spala-te seara pe fata cu apa cu suc de lamaie
 
Fa-ti un obicei din a te spala in fiecare seara pe fata cu apa cu suc de lamaie. Sucul de lamaie este eficient in distrugerea bacteriei care provoaca acneea. La fel de eficient este si daca amesteci sucul de lamaie cu apa de trandafiri.  
 
4. Aplica felii de rosii pe cicatricile lasate de acnee
 
Despre rosii s-a descoperit ca sunt eficiente in ameliorarea cicatricilor lasate de acnee. Aplica regulat felii de rosii pe zonele cu cicatrici si acestea vor fi mai putin vizibile. Vei incepe sa vezi efectele dupa cateva saptamani in care iti aplici acest tratament.

Incearca cele 7 masti de fata care combat acneea, pentru noi au functionat.

 
5. Da-te pe cosuri cu usturoi
 
Desi pare putin ciudat, usturoiul este foarte eficient cand vine vorba de acnee. Freaca-te cu usturoi pe zonele cu acnee, asteapta vreo 20 de minute, dupa care clateste bine. Deoarece mirosul de usutoroi este destul de persistent, este recomandat sa aplici acest tratament seara. 
 
 
6. Fa-ti o pasta din scortisoara si miere
 
Scortisoara ajuta si ea in tratamentul acneei, mai ales daca este combinata cu miere. Amesteca o lingurita de pudra de scortisoara cu 2 lingurite de miere si aplica pasta pe zonele cu cosuri. Las-o sa actioneze 15-20 de minute.
 
7. Foloseste gel de aloe vera
 
Pune-ti in fiecare seara gel de aloe vera pe cosuri sau zonele iritate si leziunile pielii vor fi vindecate. Lasa acest gel sa actioneze peste noapte. Studiile au aratat ca tratamentul regulat cu aceasta planta ajuta la vindecarea tenului de acnee. 
 
8. Da-te pe fata cu albus de ou
 
Bate bine un albus de ou si da-te cu el pe fata. Lasa-l sa actioneze vreo 15 minute dupa care clateste bine. Albusul de ou are efect de curatare a pielii si de atenuare a acneii. La aceasta masca poti adauga si o lingurita de suc de lamaie. 
 
Pentru tratamentul acneei se mai recomanda sa te speli regulat pe fata cu ceai de musetel sau galbenele, sa consumi multe fructe, legume si cereale, sa te demachiezi bine seara si sa folosesti produse cosmetice cat mai naturale. 
 
 
Tags:
acnee
remedii naturiste
masti fata
aspirina
acnee tratament
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Cami Adriana
    1. Cami Adriana 27.05.2014 16:10

    In perioada liceului aveam un ten normal, fara acnee sau alte probleme. Colegele mele ma invidiau. In perioada facultatii am capatat o dermatita urata de la niste produse cosmetice -posibil expirate. In urma tratamentului urmat, am scapat de dermatita insa tenul meu a inceput sa se ingrase. Am incercat mai multe produse de curatare, insa majoritatea nu faceau decat sa-mi ingrase mai mult tenul. La recomandarea mamei prietenei mele cele mai bune, am incercat produsele de la Thursday Plantation pe baza de ulei din arbore de ceai. Simt ca incep sa am din nou control asupra tenului meu. In prezent folosesc spuma de spalat pe fata cu ulei 100%pur din arbore de ceai(tea tree oil) care curata excelent fata. Pentru a-mi pregati mai bine tenul pentru hidratare, folosesc lotiunea tonica cu ulei 100% pur din arbore de ceai si hamamelis. Aplic apoi crema de fata cu vitamina E, ulei din arbore de ceai si ulei de macese. Tenul meu este hidratat, curat, si nu mai are aspect lucios. Sunt foarte incantata de aceste produse si va sfatuiesc sa le incercati.

  • geanina
    2. geanina 12.11.2014 23:55

    va pot confirma ca am folosit produsele de la Thursday Plantation si sunt foarte eficiente impotriva cosurilor si punctelor negre. Eu personal le recomand, la mine au functionat.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare