Cum tratezi rapid toxiinfectia alimentara

Afectiuni 06.03.2014 Livia Caled

Toxiinfectia alimentara, desi pare o afectiune banala, este destul de periculoasa daca nu este tratata corespunzator si in timp util. Ea este provocata in primul rand de alimentele deteriorate sau prelucrate termin insuficient care au dezvoltat tot felul de microorganisme. De asemenea, fructele si legumele nespalate pot gazdui si ele bacterii, virusi sau paraziti care ajung sa provoace o toxiinfectie alimentara. 

Simptomele cele mai frecvente ale unei toxiinfectii alimentare sunt diareea, varsaturile, greata, durerile abdominale, febra, lipsa poftei de mancare, durerile musculare si starea de rau generala.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum tratati rapid toxiinfectia alimentara?

1. Consumati multa apa

Pentru a preveni deshidratarea, este important sa consumati foarte multe lichide, in special apa. Incercati sa puneti putin suc de lamaie in apa, o sa va treaca mai repede senzatia de greata. 

2. Beti ceaiuri de echinacea

Echinacea ajuta la inhibarea infectiilor de orice fel si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Alte ceaiuri recomandate sunt ceaiul de sunatoare si ceaiul negru.

3. Nu luati antiacide

Antiacidele slabesc capacitatea organismului de a se lupta cu bacteriile, iar acestea ajung sa se inmulteasca.

4. Consumati alimente usoare

Alimentele care va vor ajuta sa va reveniti sunt cerealele integrale, supele, orezul fiert, covrigii, painea prajita cu usturoi. Evitati alimentele grase, prea condimentate sau prea acide. De asemenea, renuntati la lactate pentru 1-2 zile. 

5. Beti suc de lamaie cu 2 linguri de ulei de ricin

Uleiul de ricin ajuta la inlaturarea toxinelor din tractul digestiv si la tratarea diareii. Daca nu aveti ulei de ricin in casa, incercati sa luati un carbune medicinal, acesta poate ajuta si el la eliminarea toxinelor.

6. Nu luati pastile dupa ureche

Daca exagerati cu antidiareicele, nu faceti decat sa interveniti in capacitatea organismului de a lupta cu infectia. Lasati organismul sa se recupereze singur. Daca toxiinfectia este prea grava, apelati la sfatul unui medic.

Ca sa evitati o noua toxiinfectie alimentara este bine sa tineti cont de cateva reguli:

- prelucrati carnea la temperaturi ridicate si evitati sa o tineti cat este proaspata la temperatura camerei;

- evitati sa consumati resturi de mancare prea vechi;

- nu reincalziti mancarea mai mult de o data;

- aveti grija de unde cumparati pestele si fructele de mare;

- evitati alimentele gata preparate din supermarketuri;

- nu recongelati carnea dupa dezghetare;

- evitati conservele desfacute de mai mult de 2 zile;

- spalati bine fructele si legumele. 

Citeste si Cum scapi de indigestie.

 

 

Tags:
toxiinfectie alimentara
cauze
remedii
tratament
simptome
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare