Demachiere in mod natural

Demachierea este un proces de ingrijire care nu are voie sa lipseasca din viata femeilor cat de obosite ar fi. Se recomanda demachierea tenului, gatului si pieptului nu doar seara, ci si dimineata, pentru ca peste noapte acumulam sebum si dimineata se cere o reimprospatare, iar apoi utilizarea unei creme hidratante specifice tipului de ten anti-aging. In acest mod va asigurati ca oferiti o ingrijire completa tenului, gatului si decolteului. Pe piata exista o multime de produse destinate demachierii, fie ca este forma de ape termale, geluri demachiante, laptisor demachiant sau ape micelare. 
 
Noi trebuie sa le alegem pe cele potrivite tipului de ten, pentru ca se diferentiaza intre ele. De exemplu, daca ai ten sensibil ideala este o apa micelara, care sa-ti ia delicat urmele de machiaj. Desi sunt preturi pentru toate buzunarele, exista si prin casa ingrediente naturale pe care le aveti la indemana si le puteti folosi. Iata care sunt acestea:

1.Uleiuri esentiale

Aveti nevoie de:
- 100 ml ulei de canepa
- 60 ml ulei din samburi de caise
- 15 ml de apa de var
 
*Ingredientele se amesteca bine pana obtineti o pasta omogena si se curata fata ca si cu un demachiant obisnuit.
 

2.Miere de albine naturala

Ai nevoie de:
- 3 linguri de apa minerala
- 3 linguri de lapte
- 2 linguri de miere de albine
*Ingredientele se amesteca pana la omogenizare, se curata fata, gatul si decolteul, iar restul se pune la frigider pentru a putea fi folosit oricand.

3.Lamaie si ulei de migdale dulci

Ai nevovie de:
- suc de lamaie
- parafina
- ulei de migdale dulci
 
*Amestecul se inchide bine ermetic si se foloseste la nevoie.

4.Aloe vera si ulei de jojoba

Ai nevoie de:
- o ceasca de aloe vera
- jumatate de ceasca de ulei de jojoba
 
*Ingredientele se amesteca bine si se aplica pe fata cu dischete demachiante.

5.Lapte batut

Acest procedeu de demachiere se lasa cateva minute pe fata ca sa actioneze, dupa care se clateste cu apa calduta si apoi cu apa rece ca sa inchizi porii. Efectul este unul de matifiere, micsoreaza porii si elimina celulele moarte. Este practic o demachiere completa care te ajuta sa elimini toate resturile de machiaj. Miscarile de demachiere trebuie sa fie delicate.

6.Argila

Ai nevoie de:
- 1 lingura de argila
- 2-3 linguri de ulei vegetal la alegere
- 1 lingura de miere de albine naturala
 
*Proprietatile argilei de eliminare a toxinelor din piele sunt bine cunoscute, iar pentru eliminarea machiajului este excelenta acest demachiant natural. Recomand chiar sa se faca intr-o cantitate mai mare ca sa va ajunga pentru mai multe zile. Amestecul se tine intr-o sticla ermetica in frigider.
 

7.Uleiuri esentiale cu ape florale pentru demachierea machiajului waterproof

Toate stim ca machiajul waterproof sau cel rezistent la apa este foarte greu de indepartat si sensibilieaza pielea din jurul ochilor si genele. Ca sa nu aducem lezam aceste zone, iata niste idei de demachiere:
 
Ai nevoie de:
- ulei de rapita sau de floarea-soarelui sau de masline
- o  doza de apa florala de albastrele sau de portocal
 
*Amestecul se pastreaza intr-o sticla inchisa foarte bine si se foloseste cand ai nevoie. Daca iti este lene sau pur si simplu nu ai timp sa faci o astfel de pasta iti recomand si utilizarea simpla a uleiului de avocado. Nuu irita absolut deloc si iti ia machiajul dintr-un gest.
 
Un alt demachiat pe care vi-l puteti prepara acasa si care sa va protejeze pielea si genele , sa le indeseasca si sa stimuleze cresterea lor ar fi urmatorul:
- ulei de ricin
- ulei de migdale dulci

8.Vreti o lotiune bifazica de demachiere?

Aceasta demachiere se recomanda atunci cand nu vrei sa folosesti apa pentru a te demachia, pentru ca de ea dispune lotiunea bifazica. Acest tip de lotine contine atat apa cat si ulei, care se separa in 2 straturi, iar demachierea va fi blanda, iar din urma pielea va ramane hidratata.
 
Ai nevoie de:
- Ulei in proportie de 60%
- Apa florala/distilata/plata in proportie de 40%
 
*Ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza, iar amestecul se pune intr-o sticla cu pompita, ermetica, in care sa nu intre aer deloc. Recomand sa se faca acesta lotiune in cantitati mici ca sa nu intre prea mult in contact cu aerul.
 
Iata cate lucruri se pot face doar cu cateva ingrediente naturale. Ne putem crea propriile cosmetice bio. Aceste demachiante sunt mult mai sanatoase, costa mai putin, iar pielea va va multumi in timp pentru ca nu va fi agresata. Pentru cine nu a stiut pana acum de beneficiile produselor bio sa stiti ca acestea sunt la fel de eficiente ca cele clasice care sunt pline de chimicale. Produse bio sunt si de cumparat, dar puteti prepara si voi acasa masti de infrumusetare bio.
 
Pentru o piele impecabila, lipsita de acnee, pori dilatati si sebum in exces si asta sa dureze pe tot parcursul zilei cand purtati make-up, sugerez sa se utilizeze masti din gelatina. Acest ingredient exista in casa noastra tot timpul anului, necontand anotimpul ca  in cazul mastilor cu fructe sau legume. Cu ajutorul gelatinei beneficiezi de exfoliere si hidratare oricand ai nevoie.
 
Esti curioasa sa vezi cum e demachierea naturala? Testeaza!

 

Tags:
uleiuri esentiale
demachiere naturala
crema demachianta
aloe vera
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare