Dieta de supermarket

Drumurile dese la supermarket va slabesc, cel putin aceasta este ideea de baza a dietei. In plus, daca stau bine sa ma gandesc vou doamnelor si domnisoarelor s-ar putea sa va surada ideea. Nu cumparati in schimb orice, ci doar alimente sanatoase (fructe, legume) in niciun caz alimente bogate in grasimi ori zaharuri, adica “calorii goale”. Da, ati auzit bine, “calorii goale”. In sensul ca alimentele bogate in lipide ori glucide nu sunt sanatoase, tocmai pentru ca in afara de acesti nutrienti nu mai contin.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In primele doua saptamani se va adopta o dieta de 1200 de calorii (se pune accentul pe slabire), apoi se trece la o dieta de 1500 de calorii (slabire si mentinere), dupa care numarul de calorii creste la 1800 (mentinerea greutatii). Urmand dieta de 1200 de calorii putetid a jos 2,5 kilograme. Ce-i drept trebuie sa umpleti timpul liber cu exercitii fizice, caci asa cum v-am spus-o in nenumarate randuri, sportul va ajuta sa ardeti mai usor caloriile. Sunteti gata sa slabiti? Atunci sa incepem!

 

Meniu pentru 7 zile
Meniul este creat pentru 7 zile, dar il puteti repeta si in cea de-a doua saptamana. In ceea ce priveste consumul de lichide, se vor servi numai bauturi cu putine calorii. Daca nu puteti renunta la cafea, nu trebuie sa va faceti griji, nu o sa vi se ecara asta. Cafeaua si ceaiul se vor indulci cu o lingura cu zahar sau una cu lapte. Dieta poate fi urmata atat de cei tineri cat si de cei in varsta. Iata de ce este important sa luati zilnic suplimente nutritive. Si daca ati trecut de 50 de ani, luati suplimente nutritive pe baza de calciu (intre 200 si 500 de miligrame).

 

Aveti grija, nu este sanatos sa urmati o dieta saraca in calorii, mai mult de doua saptamani. Da, stiu ca astfel veti putea invinge in lupta cu kilogramele, dar stiti oare ce pateste metabolismul vostru? Rata metabolismului scade si acesta nu poate sa arda caloriile, ba mai mult de atat isi face rezerve de lipide (grasimi). Haideti sa vedem si cum arata meniul.


Luni
La micul dejun veti putea servi: smoothie de capsuni, cu paine prajita ci o cana cu cafea (cu o lingura cu zahar sau lapte).
Masa de pranz: un cartof copt cu chilli alaturi, salata, fructe, iar de baut ceai.

Cina: un burger (taiati pe jumatate o chifla, adaugati morcovi, cartofi, fasole fiarta), se serveste cu o salata verde, iar de baut puteti servi apa, ceai sau cafea (dar fara prea mult zahar).

Gustarea de dimineata: un mar si un iaurt (fara grasimi).

Gustarea de pranz: alune asortate.

 

Marti
Micul dejun: brioasa (din tarate), lapte, fructe, iar de baut se poate servi cafea sau ceai.

Pranz: salata din autoservire (cu mai multe ingrediente intre ele), fructe, iar de baut apa, ceai sau cafea si in niciun caz bauturi bogate in calorii.

Masa de seara: pui fiert cu orez (nedecorticat), dovlecei, ceapa si ulei (calite in ulei) si o salata (de spanac cu alune sau de fructe).

Gustarea de dimineata: un iaurt degresat.

Gustarea de pranz: fructe si nuci.

 

Tags:
supermarket
calorii goale
fructe legume
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare