Dieta pentru cei care nu au timp - o singura mancare pe zi

Nu mai este un secret ca timpul este o resursa pretioasa si nu multi dispun de el, motiv pentru care este foarte greu sa tii o dieta daca te confrunti cu cateva kilograme in plus. Acesta este si motivul pentru care cele mai multe diete esueaza si unii renunta chiar dupa primele 2-3 zile de dieta. In mod normal trebuie sa avem trei mese principale intr-o zi si eventual 1-2 gustari, dar cine are timp pentru ele? Pentru multi, singura masa din zi este cina la care mancam exact ce este nesanatos si in cantitati mari. Nu este de mirare ca ne trezim cu kilograme in plus intr-un timp scurt. Daca tot nu ai timp decat de o masa pe zi, vrem sa-ti propunem sa faci din ea una cat mai sanatoasa si mai consistenta, astfel incat sa reusesti sa slabesti si sa-ti mentii apoi silueta fara probleme. Asadar, iti propunem dieta cu o singiura masa pe zi!
 
Pentru unii se poate sa fie o adevarata usurare aceasta dieta si asta pentru ca se potriveste cu programul incarcat al oamenilor ocupati. Un lucru este cert! Trebuie sa mancam macar o data pe zi ca sa avem energie sa ne desfasuram multele activitati, dar astfel ne protejam si sanatatea. In timpuri noi trebuie sa ne adaptam ca sa reusim sa avem un stil de viata cat se poate de sanatos. Nu este tocmai cel mai sanatos obicei din lume sa mananci o singura masa pe zi, dar daca ai grija sa consumi exact ce trebuie.
 
Cu dieta de fata nu este cazul sa-ti faci griji in ceea ce priveste meniul sau numarul de calorii si nici de portionarea alimentelor in farfurie. Exista mici reguli, dar sunt usor de pus in practica in functie de programul tau si stilul tau de viata. Este mult mai usor sa tii o dieta cu putine restrictii decat una foarte bine pusa la punct in ceea ce priveste meniul si numarul de calorii la fiecare masa principala si gustari. Asadar, dieta se recomanda strict persoanelor mult prea ocupate si poate fi tinuta atat timp cat este nevoie, dar nu inainte de a cere si parerea unui medic. 
 
 
Exista mai multe categorii de persoane ocupate si anume cele care au timp sa manance doar dimineata, doar la pranz sau cele mai multe doar la cina. Nu este neaparat ceva gresit, dar secretul sa ai energie si sa slabesti ca sa-ti poti mentine greutatea dorita este sa ai grija ce categorii alimentare poti consuma exact in momentele cand poti manca, iar asta vei descoperi in randurile urmatoare.
 
 
 

Ce sa mananci in functie de momentul zilei in care ai timp sa mananci?

 
Este evident faptul ca ce mananci in timpul zilei nu poti manca si seara chiar daca este singura ta masa din zi. Nu vei recupera seara nutrientii care ti-au lipsit pe timpul zilei si asta pentru ca seara metabolismul este foarte incetinit si este mult mai usor sa acumulezi caloriile din mancare. Rasfatul ti-l poti face in prima parte a zilei cand ai nevoie de energie, nutrienti importanti si diversi si de ce nu, iti poti permite sa consumi exact ce-ti place. Iata ce poti manca la:
 
Micul dejun
 
Cei care pot manca doar la micul dejun se pot numi norocosi si asta pentru ca isi pot pregati masa cu o seara inainte si pot reusi sa pregateasca ceva si pentru pranz (orele 13-14). Nu te mai poti plange ca nu ai timp sa mananci in aceste intervale. Dimineata poti manca ca un rege si anume:
 
  • Tartine cu guacamole – iata niste retete care sa te inspire
  • Avocado toast cu oua fierte tari si alte legume
  • Scrob din seminte de chia, verdeturi si doar un ou
  • Porridge de diverse feluri
  • Smoothieuri consistente
  • Sandvisuri consistente in pite
  • Salate cu ton in apa si legume
  • Legume umplute cu ton
  • Creme tartinabile din vinete, ardei copti sau dovlecei 

 
Pranz
 
Trebuie sa mananci cat se poate de consistent si anume:
 
  • Salate din legume, verdeturi la care ptoi adauga seminte de cuscus, hrisca, linte, naut, fasole rosie sau neagra la conserva, quinoa
  • Supe crema din legume
  • Salsa sau quesadillas vegana
  • Mancare 6 in 1  - cate 1-2 linguri din fiecare categorie alimentara
  • Salate cu legume si curburi de piept de pasare sau peste fara spini
  • Carne slaba la grill cu legume

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Cina 
 
 
Doar mancare light:
 
  • Salate de cruditati cu putina carne light
  • Salate de fructe
 

 

Tags:
o singura mancare pe zi
mancare dieta
dieta pentru cei care nu au timp
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare