Fritata cu ciuperci si branza

Ingrediente:

6 albusuri de ou
3 oua intregi
2 linguri lapte
¼ lingurita sare
¼ lingurita piper negru proaspat macinat
Ulei sub forma de spray
220 g ciuperci, feliate
½ ceapa mica, maruntita
1 dovleac mediu, taiat in rondele
55 g branza Guyere, rasa (sau branza Mozarela)
3 linguri branza parmezan, rasa
1 lingurita cimbru proaspat, tocat

Mod de preparare:

1.    Incalziti cuptorul.
2.    Cu ajutorul unui tel, amestecati intr-un vas albusurile de ou, ouale, laptele, sarea si piperul pana cand compozitia devine omogena.
3.    Incalziti o tigaie la foc mediu si dati-o cu ulei.
4.    Adaugati ciupercile si ceapa si caliti pana cand se inmoaie.
5.    Adaugati dovleacul si caliti timp de 5 minute, amestecand incontinuu.
6.    Dati focul la mediu-mic si turnati compozitia cu oua peste compozitia cu ciuperci si dovleac. Presurati cu branza si cimbru.
7.    Acoperiti cu un cap si lasati pe foc pana cand fritata este aproape gata.
8.    Puneti tigaia, fara capac, in cuptor si lasati cam 1-2 minute pana cand fritata devine maro-aurie la culoare.
9.    Scoateti tigaia din cuptor, indepartati fritata din tigaie cu ajutorul unei spatule si puneti-o pe o farfurie mare.
10.  Taiati fritata in 4 felii egale si serviti.

Aceasta reteta este pentru 4 portii. O portie contine: 180 calorii, 10 g grasime dintre care 5 g grasime saturata, 18 g proteine, 1 g fibre, 390 mg sodiu si 5 g carbohidrati.

Pofta buna!
Tags:
albusuri de ou
ciuperci
branza Guyere
branza parmezan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare