Mierea, ideala iarna

Mierea de albine are capacitatea de a te incarca cu energie, iar in conditiile in care o lingurita cu miere are doar 22 de calorii, nimic nu te poate impiedica sa o folosesti, ca energizant natural, in acesta perioada foarte aglomerata care precede Craciunul si Anul Nou.  

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O lingurita de miere, inainte de culcare, te va ajuta sa dormi bine si sa te trezesti odihnit si in forma, pentru ca mierea asigura necesarul de energie pentru creier, in timpul noptii.

Mierea are capacitatea de a imbunatatii eficienta sistemul imunitar si creste capacitatea organismului de a face fata bacteriilor si virusurilor specifice perioadei reci a anului. In plus, mierea are efect antibacterian atat intern, cat si extern, ajutand organismul sa se vindece mai repede. Este excelenta in tratarea herpes-ului, a ezemelor si a articulatiilor dureroase. Continutul special de vitamine, minerale, aminoacizi si bioflavonoide te feresc de toate neplacerile iernii.

Mierea este ideala in cursul dietelor pentru slabit. Are efect laxativ si diuretic ajutand eliminarea excesului de apa din organism ceea ce o face eficienta daca vrei sa slabesti. Un efect special este acela de a preveni si combate balonarea, problema specifica perioadei de Craciun, cand abuzurile alimentare si excesul de alimente grase, fac din aceasta problema, una des intalnitea. Mierea intretine flora bacteriana si previne ulcerul gastric. Conform Daily Mail, mierea hraneste creierul aproape instantaneu, ca urmare a proportiei ideale dintre fructoza si glucoza

In perioada sezonului rece, mierea trebuie sa fie nelipsita din dieta, fiind o reala sursa de sanatate si vitalitate. Sunt recomandate doua lingurite de miere pe zi, una dimineata si una seara, pentru a profita de toate beneficiile.

Tags:
miere
dieta pentru scaderea in greutate
calorii
imunitate
Craciun
Anul Nou
balonare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Mierea Naturala
    1. Mierea Naturala 15.12.2010 12:19

    Buna ziua. Foarte adevarat tot ce-ati reusit sa scrieti acolo. Atentie insa la ce cumparati din magazine.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare