Sindromul premenstrual si pilula minune

News 20.01.2011 Otilia Ignat

 

Pilula minune este un amestec de grasimi sanatoase si vitamine care le ajuta pe femei sa depaseasca zilele chinuitoare cand excesul de hormoni feminini se manifesta printr-o serie de de reactii neplacute fizice si psihice. Desi este tratat ca fiind o problema minora, sindromul premenstrual este o suferinta care afecteaza peste 75 la suta din femei. Printre cele mai comune manifestari sunt durerile abdominale, iritabilitatea, depresia, apetitul exagerat, acumularea de lichide in tesuturi, toate acestea afectand calitatea vietii, in fiecare luna, timp de mai multe zile. Pilua combate si efectele resimtite de organism ca urmare a cresterii concentratiei de prolactina, un hormon vinovat de tensiunea resimtita la nivelul sanilor, fenomen resimtit de toate femeile in perioada premenstruala.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Statisticile evocate de Daily Mail, care prezinta si pilula ce combate sindromul premenstrual, arata ca mai mult de jumatate din femei considera ca efectele excesului de hormoni feminini le afecteaza serios calitatea vietii.

Pilula in cauza este un amestec echilibrat de trei acizi grasi polinesaturati si vitamina E. Acizii grasi polinesaturati, sunt identici cu cei care se gasesc in nuci, seminte si legume verzi, alimente din categoria celor mai recomandate pentru a limita si combate efectele sindromului premenstrual, la care se adauga o doza crescuta de vitamina E.

 

Cum depasesti sindromul premenstrual.

 

Testele au aratat ca dupa trei luni de tratament, simptomele au fost mult ameliorate, iar dupa sase luni, in cele mai multe dintre cazurile analizate, aceastea au disparut complet. Efectele secundare ale acestui amestec de grasimi binefacatoare pentru perioada "delicata", prin care trec femeile in fiecare luna, au fost nesemnificative.

In perioada premergatoare ciclului menstrual medicii recomanda o alimentatie bazata pe fructe si legume care sa aduca un aport crescut de vitamine si minerale in organism, dar si consumul unor cantitati crescute de grasimi sanatoase, provenite din peste si uleiuri vegetale, care impreuna diminueaza efectele sindromului premenstrual.

Tags:
sindrom premenstrual
grasimi sanatoase
vitamine
minerale
vitamna E
nuci
legume verzi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 20.01.2011 13:05

    Si unde gasim aceasta pilula minune???????

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare