Atentie soferi!

Chiar daca destinatia este la trei ore distanta si asta inseamna sa sofezi in continuu. Nu-i prea placut. Si totusi a sta treaz rezoneaza cu a ramane in viata.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In timp ce lipsa orelor de somn afecteaza regimul alimentar, un nou studiu, publicat in Jurnalul American de Sanatate Publica, ne informeaza ca soferii de tir care respecta orele de somn mananca mai bine. Aceia care au pus in aplicare aceasta regula, au inregistrat imbunatatiri in ceea ce priveste regimul alimentar.

 

Servirea a trei portii cu fructe si legume pe zi a devenit o bagatela pentru aceia care nu uita cat de important este somnul.
Insa o portie zdravana de somn aduce mult mai multe beneficii, iar unul dintre ele este potolirea dorintei de a servi junk-food (bauturi dulci si gustari).

 

In schimb, soferii de tir, obositi, au inregistrat o scadere a portiilor cu fructe si legume servite de-a lungul zilei, numarul acestora scazand de la trei la doua. In plus, lipsa somnului alimenteaza pofta de dulce (gustari si sucuri carbogazoase). Iata de ce, oamenii de stiinta sunt de parare ca somnul incurajeaza obiceiurile alimentarele sanatoase. Iar sfatul acestora pentru soferii de tir este sa doarma mai mult…evident nu in timpul serviciului :)

 

Tags:
soferi de tir
somn
junk-food
bauturi carbogazoase
gustari
Jurnalul American de Sanatate Publica
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare