Caloriile din lichide

Cafeaua cu lapte degresat aduce un aport de 260 de calorii. Asta daca ceasca de cafea este mica. Daca este mare numarul de calorii se dubleaza. Un cappuccino sare de 300 de calorii. Despre sucuri cu zahar ce sa mai vorbim. Sunt mici bombe calorice. Chestiunea este cu atat mai importanta cu cat dovedim maxima vigilenta cand este vorba de calorile din farfurie si o indiferenta condamnabila fata de cele din pahare.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Studiile au aratat ca in cursul unei zile aproape 33% din zaharuri, si implicit din calorii, provin din sucuri si alte bauturi.

Desi medicii spun ca este ideal sa bem apa, este foarte greu sa o duci toata ziua doar cu apa plata, asa ca pentru a reduce aportul de calorii iata cateva solutii care te pot ajuta, mai ales daca esti intr-o perioada in care respecti regulile unei diete de slabit. 

Cum este aproape imposibil sa renunti la unele dintre bauturile zilnice (cafea, cappuccino, sucuri), nutritionistii de la Healt.com  au gasit cateva trucuri care te invata ce sa faci ca sa „bei inteligent”.

1. Bauturile bogate in calorii se beau dimineata. Cafeaua cu zahar, frisca sau lapte, dar si sucurile dulci sunt perfecte la masa de dimineata. Ofera energie, iar in timpul zilei ai timp suficient sa arzi toate caloriile. O solutie foarte eficienta esta aceea de a inlocui laptele gras cu lapte de soia, mult mai sarac in calorii.

2. Alege sucurile naturale. Cele mai bune sunt sucurile preparate in casa din fructe proaspete. Sucurile de fructe produse industrial contin zahar, conservati sau sunt tratate termic si isi pierd cea mai mare parte a proprietatilor.

3. Savureaza fiecare inghititura. Nu te grabi. Bea lichidele cu multe calorii, incet. Savureaza fiecare sorbitura din bautura matinala.

4. Ramai hidratat. Cand bei alcool, indiferent daca este vorba de bere sau vin, bea si apa intre paharele cu alcool. Reduci numarul de calorii si ramai hidratat.

 5. Bautura ideala – apa plata. Ne place nu ne place apa plata este bautura ideala. Dar este foarte plictisitor. Dar, daca adaugi diferite arome si condimente in apa plata aceasta devine placuta la gust. Pune in apa plata felii de castravete, coaja de lamaie sau de portocala, cateva fire de menta sau un strop de scortisoara. Evident nu uita de varianta clasica - felia de lamaie.

Afla de cate calorii ai nevoie de aici

Cu minim efort, iti poti satisface si placerea de a bea ceva bun, in conditiile in care aportul de calorii din lichide se reduce simtitor. 

Tags:
calorii din lichide
hidratare
dieta de slabit
nutritie sanatoasa
lichide calorice
zaharuri
apa plata
scortisoara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • nice4mary@yahoo.com
    1. nice4mary@yahoo.com 05.05.2012 17:41

    As vrea sa stiu cum calculati caloriile la o ceasca de cafea,daca o suta de grame de cafea fara nimik adaugat are 4 calorii,laptele degresat de 0,1,o suta ml 31 de calorii(se pun cam 20 de ml)cum se ajunge la 240 de calorii ceasca mica ca nu inteleg.

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 09.05.2012 12:13

    Draga mea, calculam adunand valorile calorice ale ingredientelor. o ceasca de cafea cu zahar si lapte ajunge la 200-240 de calorii. am luat in calcul o cana de cafea, trebuie sa recunosc, pentru ca cine mai bea azi cafea cu ceasca.... o cana de cafea inseamna circa trei lingurite de zahar si vreo patru linguri cu lapte, deci peste 200 de calorii. daca este fara zahar, evident ca nu mai vorbim despre asa cifre mari. citeste te rog materialul asta: http://www.dietetik.ro/cate-calorii-are-cafeaua/7685.html (copiaza link-ul si pune-l sus in brauser). acolo este mult mai limpede. si mai este ceva: am luat mereu valorile maxime posibile, pentru ca noi credem ca asa este mai corect. multumesc si sper ca am clarificat neintelegerea, pe care mi-o asum. zi buna!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare