Ce sunt de fapt E-urile?

Atat de mult pret se pune pe aceasta lipsa a E-urilor, incat lipsa lor in sine a devenit o chestiune de marketing. Producatorii disimuleaza E-urile, postand denumirea substantei pe lista de ingrediete, postand etichetari atractive ca: “fara coloranti, fara conservanti”, dar in lista de ingrediente gasim arome identic naturale, acidifianti, emulgatori.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Astfel, pentru a-ti alege un produs “natural” trebuie sa stii la fel de multa chimie precum prietena mea, cercetator stiintific si doctorand in domeniu. Ei bine, in mod sigur nu toti stim atata chimie.  

 

Pe de alta parte, am devenit atat de constienti de substantele nocive, incat am inceput sa vedem un pericol in tot ce ne inconjoara si are denumiri precum “di-hidroxi…”, incat uitam ca, totusi, tot ce ne inconjoara este chimie iar un mare procent din substantele naturale din ceaiuri, uleiuri, alimente si din propriul corp se numesc “di-hidroxi… “. 

 

Se vorbeste atat de mult despre E-uri incat am uitat ce inseamna de fapt. In fond, aditivi alimentari sunt si sarea si coaja de lamaie sau praful de copt dintr-o prajitura de casa. Aditivii alimentari se adauga intentionat in timpul procesului tehnologic, fie ca e vorba de procesarea, prepararea, tratarea, impachetarea, ambalarea, transportul sau stocarea unui aliment.

 

Ei afecteaza caracteristicile alimentului la care se adauga.  Este vorba de orice substanta care nu este consumata ca un aliment, care luata singura are sau nu valoare nutritiva.


 

Tags:
e-uri
aditivi alimentari
e uri periculoase
alimente naturale
conservanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare