Cum calmezi arsurile solare

Prietena mea Ana o pateste frecvent. Pielea ei alba se acopera instant cu pistrui de cum se asaza pe sezlong, iar daca nu isi acopera corpul cu straturi multiple de crema protectoare se arde garantat.


Asa a patit intr-o vara cand soarele s-a aratat nemilos cu mica fata cu piele de culoarea laptelui. Dupa o zi de plaja, Ana arata si se misca exact ca un rac. Am incercat cu aspirina si spray-uri care de care mai mentolate si mai scumpe. Inutil, restul vacantei a fost compromis.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Odata ars pana si dormitul devine un calvar. Nu poti nici macar sa stai jos fara sa nu-ti simti corpul traversat de frisoane si usturimi urcate parca din iad. Vestea buna este ca le poti calma cu lucruri aflate la indemana.


Vezi acea aloe care motaie in ghiveci? Atac-o! Smulge-i o frunza, tai-o pe jumatate si aplica gelul din interior, direct pe arsuri.


Ai lapte in frigider?
Perfect! Inarmeaza-te cu un prosop, inmoaie-l in lapte si pune-l pe arsuri vreme de 20 de minute din 2 in 2 ore. Te va ajuta.


Sigur se gaseste prin casa niste praf de copt. Afla ca e ideal pentru tratarea arsurilor. Dizolva o lingura intr-o jumatate de cana de apa si pune comprese pe zonele afectate.


Pana si otetul te ajuta, chiar daca o sa mirosi ulterior ca un butoi. Pune aceeasi cantitate de otet si apa intr-un vas si apoi aplica-l pe piele.

Crema de galbenele e aliatul tau numarul unu cand vine vorba de probleme de genul asta. Daca gasesti o crema in care galbenelele sunt prietene la catarama cu planta de aloe te-ai scos. Aplica un strat gros de crema pe arsuri si asteapta sa intre in piele.


Nu uita ca in tot acest timp sa te hidratezi. Asa vei ajuta pielea sa lupte cu arsura si sa isi revina mai rapid.


Pe de alta parte poti sa aplici si un strat gros de miere pe arsuri pentru ca reduce inflamatia. Acelasi efect il are si consumul de peste. Cum asa ? Simplu. Acizii grasi Omega 3 din somon, sardine, heringi si ansoa ajuta refacerea tesuturilor. Nu sunteti fan peste ? Nu va ramane decat sa va reorientati spre alunele de padure, nuci sau migdale.
 

Tags:
aloe
miere
tratament arsuri solare
omega 3
crema de galbenele
otet de mere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Raluca
    1. Raluca 02.06.2015 20:10

    Asa e, dormitul deveni un calvar daca ai arsuri solare. La mine cel mai bine a functionat sticluta cu Aloe Vera pur compus din 99% ingrediente organice Aubrey Organics. Dupa ce am aplicat aloe vera pe piele, am simtit cu se calmeaza. E o senzatie de nou nascut cred. O recomand, e foarte eficienta.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare