Dieta pentru artrita

In  adolescenta eram fermecata de biologie, chimie si fizica, adica stiinte ale naturii, cum obisnuiau profesorii mei, de la liceul teoretic, sa le catadicseasca. Cum auzeam la Tv despre o descoperire a oamenilord e stiinta, eram numai ochi si urechi, stateam cuminte pe fotoliu, imi puneam fermoar la gura si savuram imaginile de parca eram unul dintre cele mai importante evenimente din viata mea.

 Eh, numai ca odata ce inaintam usor in viata, unele pasiuni se pierd, dar le castigam pe altele in schimb. Stiintele au ramas la coada, iar in frunte a venit pasiunea pentru literatura si jurnalism. Un alt drum, alte visuri, alte obligatii. Teama? Nicidecum!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Asa si va spuneam de Dolly, ce-am mai plans cand am auzit ca a fost eutanasiata. Cum asa? De ce? Pentru ce? Era un suflet, nu? De ce sa-i ia viata? Ei bine, se pare ca Dolly nu avea sanse, caci artrita ii cauza dureri. A fost clonata si tot la cerinta oamenilor de stiinta i-a fost luata viata…de oaie clonata. Nu credeam ca astfel de boli pot ataca sistemul imunitar  la animale.

 Dar, imi aduc bine aminte ca in acea zi am refuzat sa mai bifez pe lista mea cu hobby-uri si descopeririile din stiinta. Cu toate ca de multe ori stiinta ajuta, exista si situati in care te afecteaza cumva. De parca oamenii de stiinta sunt niste mici dumnezei si au puterea sa faca ce vor, ei cu asta nu-s de accord.

 Mai nou am aflat ca poti sa fii diagnosticat din timp de artrita. Si pentru ca facem totul in graba, din cauza erei vitezei, mancam pe fuga, nu mai facem sport, m-am gandit ca ar fi de un real folos pentru unii din voi, care aveti probleme cu sistemul osos, subiectul de azi. Mai precis cum se poate trata artrita. Haideti sa vedem ce este artrita si de la ce se declanseaza in organism.

 Artrita este o afectiune a articulatiilor. Exista doua forme de artrita:  cronica si acuta. Daca artrita acuta se declanseaza brusc, in ceea ce priveste artrita cronica aceasta debuteaza lent. Artrita se caracterizeaza prin tumefierea articulatiilor si aparitia durerilor.

 Simptomele artritei:
-durere,
-inflamatia articulatiilor atinse de boala,
-incalzirea si roseate zonei afectate de boala,
-pierderea mobilitatii articulatiilor.

 Cum se declanseaza
Artrita apare in urma complicatiilor unor boli deja existente (reumatice) sau pe fondul unor factori favorizanti (frigul, efortul fizic, agenti patogeni, effort fizic mare ori o trauma suferita). O artrita acuta poate evolua foarte usor intr-un cronica. Nepasarea, neglijarea simptomelor toate acestea favorizeaza evolutia bolii. De aceea de fiecare data cand am ocazia, va spun ca nu trebuie sa va jucati cu sanatatea voastra.

Tags:
artrita
boli de oase
clone
oaia dolly
peste grasa
citrice
ardei gras
durei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare