Dulce cu miere

Mierea a fost de-a lungul timpului subiect de studii, care au relevat intr-adevar ca este esentiala in  tratarea unor afectiuni precum: ulcer, arsuri sau infectii, datorita rolului sau antiseptic - dezinfecteaza si lupta impotriva bacteriilor.

Zaharul nu ofera nimic  in afara de savoare, pe cand mierea aduce organismului aportul de vitamine, minerale si alti nutrienti necesari, ca sa nu mai vorbim de antioxidanti, despre care am invatat din articolele recente ca lupta impotriva radicalilor liberi. Multi iubitori ai medicinii alternative o socotesc un panaceu, pentru ca mierea distruge bacteriile mai repede decat antibioticele.

Cand vine vorba de ce alegere sa faci - zahar sau miere - sfatul nostru si al medicilor, de altfel, este sa alegi mierea. Nu vei regreta! Mierea ar trebui sa-si faca loc in meniul tau de zi cu zi. Cateva motive ar fi ca este mult mai dulce decat zaharul si nu este nevoie sa o folosesti in cantitati mari, dar mai ales pentru compusii ei: proteine, aminoacizi, antioxidanti (vitamina C), vitamine (B6), minerale, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, saruri de potasiu. Acestea din urma o fac sa fie usor de absorbit, si un adevarat “distrugator” de germeni.



Daca te intrebai oare ce contine mierea, ce o face atat de spectaculoasa, iata dovada ca ramane un produs absolut  natural si sanatos: fructoza 38,0%, glucoza 31,0%, sucroza 1,0%,  apa 17,0 %, alti derivati din zahar 9,0%, cenusa 0,17% si alte componente 3,38%.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
dulce
miere
antiseptic
bacterii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare