Mancarea grasa te tampeste!

Ti-ai inceput ziua cu o cana de cafea care a alunecat de minune pe gat alaturi de-o mana de biscuiti glazurati cu ciocolata ? Daca din asta e compus micul dejun din fiecare dimineata atunci nu te mira ca te concentrezi din ce in ce mai greu in fata computerului si nu mai esti la fel de perspicace ca pana acum.

Acizii grasi sunt singurii vinovati, nu ai cazut dintr-odata intr-o gaura neagra a gandirii, ci putin cate putin - cu fiecare imbucatura asimilata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Studiul facut la Oxford University pe cobai mici si draguti imbuibati, intr-un mod similar cu suratele lor gastele pregatite sa ajunga pateu, este concludent. Dupa noua zile de imbuibare cobaii au uitat drumul prin labirint, fiind in stare sa il strabata doar partial. Totul din cauza mancarii grase. Asadar mancatul in nestire afecteaza nu doar trupul care devine greoi si capata forme rotunjite ci si gandirea.

Mai mult pe perioade indelungate de timp, un astfel de regim alimentar poate cauza dementa, sustin specialistii.

Ati observat cum oamenii care mananca la birou se lalaie mai mult. Eu una fac parte din ei. Si nu mananc la birou pentru ca sunt comoda, ci din lipsa de timp. Cum, necum insa reusesc sa pierd mai multa vreme asa decat daca as merge la masa in bucatarie. Exista o explicatie, spune-o vorba des folosita lately. Se pare ca indestulat cu mancare stomacul ii trimite creierului mesaje de chill out. “Bro, calm down, it’s sunny down here”. Calm creierul o ia mai incet si in consecinta corpul nu mai reactioneaza la fel de frenetic. So it’s all about food pana la urma. Din cate inteleg eu din studiul asta ca sa te misti repede si cu talent si sa ai o minte brici e de ajuns sa stai nemancat sau sa mananci la limita subzistentei, asa ca sa mai eviti putin ulcerul.

Iar daca te astepti ca dupa o masa bogata sa te apuci direct de afaceri, mai gandeste-te putin daca poti. Si scrie-ne daca ai reusit.

Tags:
acizi grasi
concentrare
dementa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Bogdan
    1. Bogdan 30.10.2009 09:00

    Nu numai ca te tampeste, dar nu e sanatoasa deloc. Mancarea grasa contine acizi grasi polinesaturati care distrug in timp celulele. Trebuie consumate alimente care contin acizi tip Omega 3 / 6 care distrug actiunea celor nesaturati.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare