O viata sanatoasa...la televizor?

Specialisti 03.11.2008 dietetik
Tot mai multe talk-show-uri pe tema stilului de viata sanatos. Apar din ce in ce mai multe publicatii din domeniul intretinerii corporale, al sportului, al sanatatii. In ziare exista rubrici care ne invata ce si cum sa mancam, exista specialisti care ne explica importanta exercitiului fizic efectuat zilnic.

Rezultatul acestei adevarate “campanii media” nu este, insa, intotdeauna cel asteptat. Dupa o emisiune din care aflam ca alergarea usoara ajuta la combaterea stresului, parca si noi suntem ceva mai putin stresati. Citim in ziar ca verdeturile consumate zilnic previn anumite boli si parca ne simtim si noi mai protejati de acele boli.

Dimineata, inainte de a pleca la serviciu, ne uitam, sorbind din cafea, la un matinal tv in care o tanara in trening ne preda lectia “5 minute de aerobic”. Inchidem televizorul si plecam apoi la seviciu, plini de energie, de parca noi, nu ea, am fi facut cinci minute de miscare.

Iata cum, de multe ori, ne multumim doar cu informatia, fara a o pune in practica. Ni se pare suficient ca stim ce inseamna si cum trebuie sa traiesti sanatos...

Cum ar fi, insa, daca in seara aceasta ai iesi sa alergi in parc, in loc sa pierzi ore in sir in fata televizorului, daca de maine ti-ai face abonament la o sala de fitness, daca ai renunta sa mai stai blocat in trafic si ti-ai cumpara o bicicleta cu care sa mergi la serviciu...? Cum ar fi daca ai incepe sa bei zilnic doi litri de apa, daca nu te-ai mai culca la 3 dimineata, daca ai renunta la fumat, daca nu te-ai mai stresa pentru orice nimic...?

Cum ar fi daca maine ai incepe cu adevarat sa faci ceva pentru tine si sanatatea ta...?

Imagineaza-ti...


Marian Dumitru,
Specialist BodyCare&Fitness
www.bcf.ro
Tags:
talk-show
nutritie
miscare
sport
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • stefan
    1. stefan 05.11.2008 13:49

    foarte misto articolul. te cam pune pe ganduri...

  • dantes
    2. dantes 06.11.2008 15:21

    Un articol foarte interesant si la obiect

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare