Pasca de Paste

 Ingrediente pentru aluat:
-1 lingurita cu drojdie de bere,
-1 kg de faina,
-8 galbenusuri,
-coaja de lamaie,
-o cana cu lapte dulce,
-300 grame de zahar,
-200 grame unt.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Ingrediente pentru umplutura:
-1 kg de smantana,
-3 galbenusuri,
-vanilie,
-coaja de lamaie,
-100 de grame de stafide,
-300 de grame de zahar, sare.

 

Mod de preparare
Se framanta aluatul (asemanator cu cel de cozonac) se lasa la dospit doua ore, apoi se imparte in doua-trei parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu acestea se face o coroana in jurul unei cratite unsa cu unt. In mijlocul vasului se va pune o parte din umplutura.
Apoi se baga vasul in cuptor si se coace aluatul precum un cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza trei-patru bucati de pasca.

 

Umplutura se realizeaza amestecand: zaharul, stafidele, coaja de lamaie, vanilie, fructe confiate (cateva) si galbenusurile frecate separat.
Cand aluatul este rumenit inseamna ca pasca este gata. La final rasturnati pasca din vas pe un platou.

 

Pofta buna!

Tags:
pasca
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare