Sanatate si frumusete

Avem niste secrete si ne-am gandit sa le impartim cu tine. Pentru ca frumusete fara sanatate nu se poate, iar sanatate fara frumusete nu exista, le-am combinat in sanatate si frumusete. Sursa: cateva alimente cu dublu efect: aduc sanatate si-ti dau frumusete. Sau invres, daca preferi! Este vorba despre sapte alimente pe care merita sa le pui mereu pe lista de cumparaturi pentru ca au proprietati cu totul speciale. Iti dau frumusete si sanatate. Sunt adevarate alimente pentru frumusete.  

Stafide
Ceai verde
Fasole verde
Sardine
Castraveti
Patrunjel
Suc de cirese

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Stafide. Excelente pentru o dantura frumoasa. Ai putea crede ca fiind sunt dulci si lipicioase, nu sunt bune pentru sanatatea ta orala. Dar cercetarile au aratat ca unii antioxidanti din stafide combat un anumit tip de baterie care provoca inflamatii si boli ale gingiilor.

Ceai verde. O ceasca de ceai verde pe zi reduce semnificativ riscul bolilor cavitatii bucale si este cu atat mai recomandat celor care fumeaza, pentru ca poate anihila efectele tutunului la nivelul cavitatii bucale.

 

Fasolea verde. Aceasta leguma este un aliat pentru frumusete si sanatare fiind bogata in colagen, proteina care pastreaza pielea ferma si protejeaza impotriva ridurilor! Fasolea verde de tip soia, mai ales, poate contribui la pastrarea pielii tonifiate fiind foarte bogate in isoflavones.

Sardine. Acest peste gras este o minunata sursa de grasimi omega-3, in plus contine si acid eicosapentaenoic, care are capacitatea de a stimula producerea de colagen. Iar colagenul inseamna frumusete pentru piele.

Castraveti. Sunt secretul ochilor frumosi, au efect anti-inflamator si pot contribui la reducerea pungilor de sub ochi. Asa ca trebuie inclusi in dieta zilnica.

Patrunjel. Este leacul respiratiei urat mirositoare. Este atat de eficient incat combate chiar si aroma puternica de usturoi. Polifenoli din patrunjel au capacitatea de a descompune compusi de sulf din usturoi, adica cei care dau mirosul specific. Combina usturoiul cu patrunjel si o sa ai un adevarat medicament pentru sanatea si frumusete.

Sucul natural de cirese. Nu mai repetam beneficiile pe care le aduce un somn odihnitor. Spunem doar ca oamenii care dorm opt ore sunt mai frumosi si mai sanatoasi decat cei care nu respecta acest interval necesar de repaus. Si acum intra in scena sucul de cirese care are efectul unui somnifer natural. Acesta contine melatonina, un hormon care sustine si declanseaza somnul sanatos, scrie Yahoo Shine.

Toate acestea dovedesc ca sanatea si frumusetea vin la pachet. Una fara alta nu se poate. 

Tags:
Sanatate si frumusete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Picioare frumoase Sfatul zilei

    Picioare frumoase

    14.03.2012

    Stiai ca picioarele tale au un sfert din toate oasele corpului tau? Sau ca, in medie, intr-un an, mergi 1600 de kilometri si ca picioarele tale sustin ceva mai mult de jumatate din greutatea?...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ralu land
    1. ralu land 01.12.2011 16:55

    foarte bun articol

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare