Scapa rapid de raceala

Copil crescut la tara, am invatat de la mosii si babele din sat cate ceva despre tratamentele naturiste. Stiu cum sa alin durerile de burta, stiu cum sa calmez durerile de cap si mai stiu si cum sa scap rapid de raceala. Iar medicamentele nu joaca nici un rol in vreunul dintre procese.

      

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Raceala e pusa la pamant dintr-o lovitura cu arma fatala cunoscuta sub numele de vitamina D. Daca ai destula in organism, studiile arata ca vei avea mai putine probleme de sanatate.

Afla totul despre vitamina D

Vitamina D e sintetizata in organism doar sub influenta luminii naturale, la nivelul tegumentului. Ce se intampla insa daca ne petrecem toata ziua feriti de razele soarelui ? Avem nevoie de suplimente.

Specialistii de la American Journal of Clinical Nutrition sugereaza ca exact suplimentele de vitamina D pot imbunatati sistemul imunitar, facand organismul mai putin sensibil in fata racelii si gripei.

Raceala fuge mancand pamantul in fata fibrelor solubile. De aceea e recomandat sa iei o doza dubla de fibre solubile. O demonstreaza un experiment facut pe soricei. Cobaii care au avut timp de sase saptamani o dieta bogata in astfel de fibre si-au revenit dupa o infectie bacteriana, mult mai repede decat soriceii care nu au mancat fibre. Gasite in citrice, mere, morcovi, fasole si ovaz, fibrele solubile ajuta in lupta impotriva inflamatiilor.

Un ultim sfat, daca vrei sa scapi rapid de raceala: renunta la grasimi ! Studiile arata ca adultii obezi care au redus nivelul de calorii cu o treime, au cunoscut o imbunatatire a sistemului imunitar cu 50 la suta. Deci si raceala trece mai repede.

Tags:
scapa rapid de raceala
vitamina D
medicamente
fibre
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare