Somnorosii mananca nesanatos

Lipsa de somn ne predispune la consumul de junk-food. Nu va vine sa credeti ca somnorosii mananca nesanatos ? Ei bine, lasati doua studii sa va demonstreze aceasta teorie.

Primul a analizat creierele subiectilor in timp ce acestia priveau imagini cu mancare. Centrul recompenei din creier, in cazul celor cu carenta de somn, se aprindea mult mai des cand persoanele priveau imagini cu junk-food.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

V-am spus si noi de atatea ori ca somnul ajuta la slabit iar lipsa lui duce la ingrasare. Voi nu si nu. N-ati vrut sa intelegeti.

Celalalt studiu a plasat 25 de persoane, cu greutate normala, intr-un laborator. Aici au petrecut 5 nopti intre care unele de 9 ore de somn, altele de 4.

Participantii au privit apoi imagini cu mancaruri sanatoase si nesanatoase. Cercetatorii au aflat astfel ca, atunci cand au de ales ce sa manance, oamenii mananca cu 300 de calorii pe zi mai mult decat necesarul. Asta se intampla dupa doar 4 ore de somn.

Care este explicatia ? Cercetatorii sustin, ca atunci cand e privat de somn, creierul nu se mai concentreaza sa aleaga mancare sanatoasa ci se focuseaza pe gustul mancarii.

Antropologii sustin si ei ca exista o legatura intre lipsa de somn si mancatul in exces. Oamenii din caverne dormea mult mai putin in lunile de vara si asta se intampla deoarece trebuia sa se hraneasca in exces pentru a aduna grasime pentru iarna.

Tags:
Somnorosii mananca nesanatos
junk-food
regim de viata sanatos
calorii
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare