Supa crema cu cartofi si jambon
Ingrediente:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
700 g cartofi, cojiti si taiati cuburi
70 g telina, curatata si taiata cuburi
150 g jambon gatit, taiat cuburi
650 ml apa
Un cubulet concentrat de pui pentru mancaruri
½ lingurita sare pentru gust
1 lingurita piper negru sau alb macinat, dupa preferinta pentru gust
5 linguri unt
5 linguri faina alba
400 ml lapte
Mod de preparare:
1. Amestecati, intr-o oala de supa, cartofii, telina, ceapa, jambonul si apa. Lasati sa fiarba, apoi dati focul la mediu si mai lasati pe foc inca 10-15 minute pana sunt gata cartofii. Adaugati cubuletul de concentrat de pui, sarea, piperul si amestecati.
2. Intr-o cratita separata, topiti untul la foc mediu-mic. Adaugati faina amestecand cu o furculita si lasati pe foc, amestecand continuu pana cand compozitia se ingroasa, aproximativ 1 minut. Adaugati incet laptele, amestecand incontinuu pentru a evita cocoloasele de faina. Continuati sa amestecati in cratita pana cand compozitia se ingroasa, aproximativ 4-5 minute.
3. Adaugati compozitia cu lapte in oala de supa si lasati pe foc pana cand se incalzeste bine. Serviti imediat.
Aceasta reteta este pentru 8 portii. O portie contine: 196 calorii, 10.4 g grasime, 30 mg colesterol, 422 mg sodiu, 19.9 g carbohidrati, 2 g fibre si 6.1g proteine.
Pofta buna!