Supa de ceapa gratinata

Va garantez ca nu ati mai mancat asa ceva. De la  banalele supe in care adaugam ceapa, trecem azi la o reteta un pic sofisticata. Ce ziceti, v-am facut curiosi? Pai atunci sa trecem la treaba. Pentru 4-6 portii de supa de ceapa gratinata, aveti nevoie de: 500 de grame de ceapa, 30 de grame de faina, 1 litru de supa de pui, sare, piper, cascaval ras (Emmental), paine uscata si un pic de unt.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Frumusel aranjati-va sortul si haideti sa bucatarim impreuna. Prima data se marunteste ceapa. Apoi intr-o oala se pune untul la topit. Peste untul topit adaugati ceapa, amestecati usor, apoi lasati untul sa se imprieteneasca cu ceapa. Amestecul vostru din tigaie trebuie sa capete culoarea maronie.

 

Dupa aceasta adaugati faina si amestecati cu o spatula de lemn. Usor-usor adaugati supa de pui. Hmm…deja simt aroma in jur (Uff, mi se face foame! :)). Apoi puneti vasul pe foc. Lasati-l pe foc timp de 15 minute, dupa care presarati in mancare sare si piper.

 

In doua vase mici se pune cate o felie de paine. Peste paine cascaval ras si apoi amestecul de ceapa. Stati nu va grabiti, nu am terminat! Se pune o alta felie de paine, apoi cascaval ras, dupa care se mai pune din amestecul de ceapa, se presara cascaval, iar in cele din urma se baga la cuptor. Se serveste fierbinte.

 

Sa aveti pofta !

Tags:
ceapa
supa
cascaval
paine uscata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare