Supa de ceapa si ciuperci
Ingrediente pentru 6 portii:
-3 cesti cu ceapa (alba, tocata marunt),
-1/2 de ceasca cu praz (tocata marunt),
-1/2 de arpagic (tocat marunt) sau ceapa verde,
-1 lingurita cu margarina,
-1 lingurita cu miere (sau sirop de artar, alt indulcitor, dar nu zahar),
-2 cesti cu ciuperci (tocate marunt),
-1/2 de cana cu ciuperci (de la conserva),
-1 praf de sare si piper (doar pentru a da un pic de gust).
Mod de preparare
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Pune margarina in tigaie si adauga ceapa, prazul si arpagicul, acopera vasul si lasa-l la foc mic timp de 15 minute. Adauga indulcitorul, continua calirea legumelor, pana in momentul in care ceapa devine usor maronie (aproximativ 10 minute).
Adauga ciupercile, lasa tigaia la foc mediu timp de 5 minute. Redu temperatura si lasa vasul (neacoperit) pe foc timp de 15 minute. La final condimenteaza supa cu piper si sare.
Valoarea nutritiva
O portie are: 452,5 mg sodiu; 1,9 grame proteine; 247,6 mg potasiu; 2 grame grasimi (1,7 grame grasimi nesaturate; 0,4 grame grasimi saturate); 5,4 grame glucide; 2,1 grame fibre; 15,1 grame carbohidrati si 84,8 calorii.
Pofta buna!
2 Comentarii
astazi am gasit retetele acestea si vreau sa spun ca abia astept sa le incerc; mi se par deosebite de retetele obisnuite; multumim; o intrebare totusi: fotografiile sunt reale? pt fiecare reteta in parte? intreb pt ca tocmai am observat ca fotografia de la aceasta reteta este aceeasi cu cea de la supa de banane. eu prefer retetele ilustrate ca sa stiu cum arata "produsul final" deoarece nu sunt un as in bucatarie.
supa fara apa????este deja o mancare scazuta bine ce ai postat