Supa de ceapa
Motivele pentru care am ales să împărtăşesc această reţetă cu voi pe acest site dedicat dietelor sunt legate strâns de multele beneficii ale cepei. Consumată regulat, ea ajută la regularizarea tranzitului intestinal, funcţionând ca laxativ uşor şi deci fiind de mare ajutor persoanelor care se luptă cu obezitatea şi cu valorile mari ale colesterolului.
Iată deci reţeta.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ingrediente:
- 3 cepe
- un morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura de faina
- 5 felii de pâine
- Sare
Pregatire:
Ceapa se curata si se taie pestisori iar apoi se caleste in ulei cu mare atenţie căci ceapa nu trebuie sub nici o formă să se prăjească ci doar să se înmoaie puţin. Se adauga faina putin cate putin si se amesteca incontinuu.
Separat se curata si razuiesc zarzavaturile. Se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare. Dacă preferaţi o supă mai groasă o puteţi prgăti cu un litru dar mie nu prea imi place. Dupa ce s-au fiert zarzavaturile se strecoara si se trec printr-o sita. Dacă doriţi, puteţi adăuga la fiert şi o bucăţică de pui pentru a aroma supa şi mai mult dar reţeta aceasta este, la origini, vegetariană.
Apoi se amesteca cu grijă legumele, zeama strecurata si cu ceapa calita şi se da pe foc pana se inmoaie bine ceapa. Vă recomand să lăsaţi puţin la scurs ceapa călită înainte de a o adăuga în supă, pentru a mai scăpa de uleiul de la călit.
Intre timp, pregătim nişte crutoane stropite cu ulei de măsline şi puţină apă. Supa se serveste calda cu crutoane.
Această reţetă poate fi consumată şi în cazul în care urmaţi o dietă Atkins, dar trebuie să scoateţi din ecuaţie morcovul şi ţelina (puteţi însă folosi carne de pui sau vită). După ce a fiert în întregime îi adăugaţi puţin caşcaval ras şi o puneţi 10 minute în cuptor. În acest caz, se serveşte, desigur, fără crutoane.
S-aveţi poftă!