Tea Slabeste: ciorba si salata mi-au salvat dieta

Nu stiu altii cum sunt, dar eu raspund la intrebarea "ce-ai lua cu tine pe o insula pustie" cu "CIORBA" :) Si uitasem acest detaliu in zilele calduroase ce tocmai ce au trecut (si vor urma), nu stiam ce naiba sa mai mananc, ca de gatit imi era lene.. si prea cald. Si imi periclitam frumoasa organizare dietetica cu porcarii cumparate scump si prost de prin minimarketuri. Adauga o mantie de oboseala si lipsa de chef mai mare ca mine si dai de o Tee la limita depresiei si fara chef sau energie pe toate planurile.

Ori, cum a dat un pic de briza de vacanta de la Stat si o adiere de racoare parca mi-am revenit ca o floare proaspat udata - mi-am antrenat spiritul de facut ciorba si mi-am folosit razatoarea pe tot ce am gasit prin piata. Obsesia noua se numeste salata din tot felul de chestii rase, pe care mi-o var la sufertasul pentru serviciu si la care rod 2-3 zile, in combinatii cat mai variate, la care sa pot rumega satisfacuta cat sa-mi alung orice urma de foame. Adaug, dupa gust si posibilitati, un pic de peste afumat sau o fasiuta de branza, 2-3 linguri de humus home-made, condimente tip verdeata din gradina proprie si.. am scapat si de foame si de stresul de a manca sanatos.


Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Dar cea care ma salveaza de belele e ciorba, sfanta ciorba, ca de la ea am plecat si pe ea o ridic in slavi (tocmai ce-am savurat, nu de alta). E o ciorba cu de toate, carnea de fiert se schimba saptamanal si cu nivel de grasime in functie de chef, ca tre sa aiba gust totusi, dar baza-i cu toate legumele mai sus rase (telina, morcov, varza, pastarnac.. uneori sfecla si "incriminatul" cartof, dar in niste limite). Avantajul e ca pot sa le trantesc pe toate intr-un recipient gigant si sa izolez bucataria ermetic pentru 30-45 minute. Cand e gata, punem la borcan :) si taram la munca. Ma gandesc des ca dadeam 8-10 lei pe ciorba cand mancam in oras (des), iar cu aceiasi bani fac 5-6 portii acasa, fara pic de efort. Si nici nu trebuie sa ii explic vreunui chelner ca eu nu mananc paine :) Loving my ideas.

Am de gand sa continui asa toata vara, pana m-oi satura si atunci sigur inlocuiesc cu ceva la fel de minunat. Gata cu restaurantele ca au devenit cam plictisitoare si avem nevoie de bani de concediu, nuuuu?

Tags:
Tea Slabeste: ciorba si salata mi-au salvat dieta
dieta eficienta
Tea Slabeste
ciorba
retete de ciorba
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare