Un test ADN poate estima speranta de viata

Un test ADN care poate estima speranta de viata, va aparea pe piata spre sfarsitul anului. Anuntul ma face sa ma gandesc serios daca as vrea sau nu sa aflu cam cand imi vine sfarsitul. M-as purta altfel cu vestea in buzunar ? As fi mai atenta sau, dimpotriva, mai indolenta si lovita de spiritul rebel? Cine stie.

Cert e ca pentru 435 de lire sterline, vom putea face testul de sange revelator. Daily Mail scrie ca testul ADN poate oferi informatii asupra unei serii intregi de boli cu care s-ar putea confrunta persoana in cauza, de la boli cardiovasculare pana la Alzheimer si cancer.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Testul citeste practic varsta biologica a unei persoane cu ajutorul telomerilor. Aflati aici ce sunt ei.

Specialistii sustin ca telomerii reprezinta un indicator important al vitezei cu care o persoana imbatraneste. Practic, studiile anterioare au aratat ca persoanele cu telomeri mai scurti decat in mod obisnuit vor muri mai repede decat celelalte.

Nu e nevoie de un test ADN ca sa va spun ca aveti sanse sa ne parasiti mai repede daca nu tineti un regim de viata sanatos.  Mancatul in exces si dietele alimentare cu efect yo-yo pot contribui la reducerea sperantei de viata. O arata tot studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Glasgow.

Experimentele au fost facute pe pesti. Practic cercetatorii britanici au studiat efectele fluctuatiilor de hrana asupra unei specii de pesti care creste permanent de-a lungul celor doi ani de viata. Unele exemplare au primit zilnic aceeasi cantitate de hrana, in timp ce altele au cunoscut au fost malnutrite.

Rezultatul? Pestii care au avut parte de dieta yo-yo nu au imbatranit mai repede decat cei din celalalt grup, dar au trait mai putin cu sase luni.


Ti-ai face testul ADN care poate estima speranta de viata ? De ce?
 

Tags:
Un test ADN poate estima speranta de viata
regim de viata sanatos
dieta yo-yo
test ADN
telomeri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Barbatii au temeri in pat Experiente

    Barbatii au temeri in pat

    08.11.2014

    Te temi ca nu esti proaspat epilata sau ca nu te-ai spalat pe dinti decat in urma cu 3 ore ? Relaxeaza-te! Barbatii au adevarate temeri in pat. Studiile arata ca isi fac chiar mai multe griji decat...

    mai mult
  • Top 5 pasi spre silueta Alimentatie

    Top 5 pasi spre silueta

    30.10.2014

    Victoriile mari se ating prin pasi multi si mici. Diavolul sta in detalii care incearca sa te abata de la drumul spre greutatea ideala. Pentru ca e important sa ai un inceput in forta, am facut top...

    mai mult
  • Halloween in farfurie Experiente

    Halloween in farfurie

    28.10.2014

    Nu va mai plangeti atat! Adoptam sarbatori din State, asta e. In loc sa ne intrebam de ce, mai bine ne bucuram ca avem inca un motiv de petrecere. Halloween-ul e despre costume, despre spirite si...

    mai mult
  • Pune metabolismul la treaba Experiente

    Pune metabolismul la treaba

    27.10.2014

    Un metabolism lenes nu este cel mai bun aliat al siluetei. El este influentat atat de comportamentul de zi cu zi, dar si ceea de ceea ce manancam. Asadar de noi depinde sa punem metabolismul la...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare