10 modalitati surprinzatoare prin care iti imbatranesti pielea

Stii deja ca nu trebuie sa fumezi, ca somnul tau trebuie sa aiba 8 ore, iar crema cu protectie solara nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta. Sau de pe piele. Dar mai sunt cateva obiceiuri pe care le ai si care iti imbatranesc pielea fara ca macar sa-ti dai seama. 

1. Iti speli fata prea des 
 
Sigur ca trebuie sa-ti pastrezi fata curata, dar nu exagera. Incearca sa nu te speli mai des de doua ori, mai ales daca folosesti geluri sau sapunuri. E bine sa stii ca sapunurile alcaline iti indeparteaza uleiurile naturale ale pielii si pot cauza iritatii. 
 
2. Bei cu paiul
 
Ai facut ochii mari? Pai are sens, nu crezi? Desi este un gest ce pare inofensiv, daca iti tuguiezi buzele in mod repetat, te vei alege cu riduri in jurul gurii. Degeaba te repezi acum in oglinda, ca nu vezi nimic, dar se vor pronunta odata cu trecerea anilor. 
 
3. Schimbari in greutate 
 
Este foarte bine daca ti-ai propus sa slabesti si te-ai apucat de tabata, dar ai grija sa-ti mentii greutatea, pentru ca daca te ingrasi la loc si slabesti din nou, iar schimbarile se petrec brusc, pielea ta isi va pierde elasticitatea si se va lasa. 
 
4. Sari peste controlul anual la oftalmolog 
 
Vizita pe care trebuie sa o faci anual la oftalmolog nu este un moft. Poate crezi ca nu ai nevoie de ochelari, dar faptul ca faci ochii mici ca sa vezi la distanta iti provoaca laba gastii si un frumos rid intre sprancene. 
 
 
5. Folosirea lentilelor de contact 
 
Ele, in sine, nu-ti fac nimic rau, dar obiceiul de a-ti trage de pielea sensibila din jurul ochilor pentru a le scoate sau a le pune poate cauza inflamatii si, in timp, duce la riduri. 
 
6. Sofatul 
 
Stiai ca nici in masina nu esti protejata de razele UV? Acestea, care provoaca ridurile, trec si prin geam, de aceea ar fi bine sa folosesti crema cu factor de protectie pe care sa o aplucu in deosebi pe partea stanga, de la degete, mana, pana la gat si fata. 
 
7. Faci prea cald in casa
 
Cum vremea s-a cam racit, vei avea tendinta sa faci foarte cald in casa, dar aerul uscat iti inflameaza pielea si, in timp, o imbatraneste. Opreste caldura inainte sa te culci sau cumpara-ti un umidificator. 
 
8. Nu bei suficienta apa 
 
Stiai asta deja caci ai citit peste tot despre cei 2 litri pe care trebuie sa ii bei pe zi, dar probabil tot nu bei suficienta apa. Ei bine, afla ca apa nu doar ca-ti hidrateaza organismul si pielea, dar ii da acesteia din urma o stralucire sanatoasa. 
 
9. Mananci prea mult sodium 
 
Nu poti sa nu mananci sare deloc, dar poti sa citesti etichetele si sa evizi alimentele prea sarate sau macar sa limitezi tu utilizarea acesteia in mancare. Produsele cu un continut bogat de sodiu absorb apa din piele si o lasa uscata si terna. Asigura-te ca bei suficienta apa, ca folosesti o crema hidratanta si ca limitezi consumul de s10are. 
 
10. Dormi cu fata pe perna 
 
Pentru mine, cea mai buna pozitie pentru somn este pe burta, cu fata spre stanga si cu o mana sub cap. Din nefericire, deja incepe sa se intrevada un rid pe obrazul drept, iar cosmeticiana mea mi-a confirmat ca este din cauza pozitiei dubioase de somn. Asadar, incearca sa dormi numai pe spate sau daca nu te poti odihni decat pe o parte, investeste in lengerie de matase sau de satin. 
Tags:
rid
lentile
ochi
somn
soare
masina
fata
ten
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare