15 gustari inedite de slabit - merg perfect la orice ora din zi

Ideal este sa avem 3 mese principale intr-o zi, dar se poate sa avem perioade de foame excesiva din diverse motive si atunci sa simtim nevoia sa rontaim tot felul de snack-uri nesanataoase. In aceasta categorie intra chipsurile, pufuletii  cu arome, biscuitii si diverse rontaieli colorate si pline de chimicale, care nu fac decat sa ne aduca kilograme bune in plus. Suntem tentati sa apelam la ele pentru ca reprezinta o alternativa rapida de a ne potoli foamea, chiar daca este una nesanatoasa si mancam in pat la Tv sau la birou in timp ce lucram la calculator. 
 
Ne-am gandit sa iti venim in ajutor cu nu mai putin de 22 de gustari sanatoase si toate inedite pentru a fi o placere de fiecare daca cand le consumi. Mentionam ca se pot pregati si cu o seara inainte ca sa le poti consuma la locul de munca. In maxim 10-15 minute iti poti pregati urmatoarele gustari:
 

1.Sushi din castraveti

 

Toata lumea stie cum arata sushi, care este mai mult un fel principal decat un snack, dar varianta aceasta se prepara mult mai repede. Ai nevoie de castraveti mari pe care sa-i tai rondele groase de 2-3 cm, iar inauntrul lor sa pui legume si verdeturi tocate, dar si branza feta. Se serveste cu sosuri light.
 
 

2.Varza de Bruxelles chips

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Varza se taie in felii potrivit de subtiri si se aseaza intr-o tava de copt la cuptor. Peste ele se adauga pesmet si putin ulei de masline si se lasa pana se rumenesc. Amesteca bine varza ca sa se lipeasca de pesmet. Se serveste tot cu sosuri light.
 
 
 

3.Inele crocante din ardei gras

 

Ai nevoie de ardei foarte mari pe care sa-i tai inele. Acestea se dau prin pesmet si se lasa la cuptor pana se rumenesc. Se serveste tot cu sosuri light.
 
 

4.Sushi grecesc

 

Toata lumea adora mancarurile grecesti, as aca sigur te va da pe spate aceasta gustare. Ai nevoie de branza de vaci, rosii cherry, patrunjel, jambon si castraveti. Acetsia din urma se taie felii potrivit de subtiri, se ung un branza si se adauga restul ingredientelor, apoi se ruleaza cat sa semene cu niste sushi sau rulouri.
 
 
 
 

5.Chipsuri din mere

 

Putem uita de chipsurile clasice din comert. Acasa ai nevoie de 2-3 mere pe care sa le tai felii, le ungi cu pesmet si susan si le lasi la cuptor intr-o tava neaderenta pana se rumenesc. 
 
 

6.Sandvis din castraveti murati

 

O gustare ce contine probiotice, deci este un medicament pentru flora intestinala. Ai nevoie de castraveti mari si grosi pe care sa-i tai pe jumatate, iar intre ei sa pui branza feta, legume si verdeturi.
 
 

7.Bomboane froyo cu fructe

 

Ai nevoie de iaurt grecesc degresat si niste fructe la alegere. Pune tot la blender ca sa obtii o pasta groasa, apoi aseaz-o intr-o tava. Pune inauntru niste bucati de fructe. Merg afinele, kiwi, zmeura, capsunele, portocalele, etc. Lasa la congelator pentru 2 ore, apoi da forma de bomboane patrate cu ajutorul cutitului.
 
 

8.Rulouri din muraturi si carne slaba

 

Ai nevoie de pastrama sa jambon, crema de branza degresata si felii de castraveti murati. Se ung marginile castravetilor si se invelesc de jur imprejur cu carne.
 
 

9.Sandvis toast din cartofi dulci in loc de paine prajita

 

Ai nevoie de felii de cartofi dulci pe care sa le gatesti la grill sau la cuptor. Pot fi consumate cu ochi, guacamole sau crema de avocado, humus, sos tzatziki, etc.
 
 

10.Sushi de California

 

Ai nevoie de rondele mici de castraveti cruzi, o conserva de ton fara ulei si branza feta. Se adauga ingredientele peste rondele.
 
 
 

11.Broccoli pane cu sos iute

Ai nevoie de o capatana de broccoli, pe care sa o tai bucati mici. Acestea se dau prin ou, faina si pesmet, iar in cuptor se ung si cu sos salsa caliente
 
 

12.Ruloruri mici din piept de pui fiert

 

Ai nevoie de fasii subtiri de piept de pui pe care sa le fierbi si le ungi cu crema de avocado, ceapa rosie tocata si sa adaugi rosii cherry si patrunjel. Apoi se ruleaza.
 
 
 
 

13.Banana snack

 

Ai nevoie de rondele de banane necoapte. Fiecare snack este format din 2 rondele. Intre ele pui crema de branza sau inghetata dietetica si deasupra presari scortisoara sau pudra de cacao.
 
 

14.Zucchini nachos

 

Ai nevoie de felii de dovlecei relativ subtiri pe care sa le tai in forma de triunghi. Peste ele pui parmesan, rosii cherry taiate marunt, patrunjel si jambon.
 
 

15.Chipsuri din tomate

Iti trebuie felii de rosii pe care le dai prin pesmet si ou si presari peste el parmesan Le lasi la cuptor.
 
 
 
 
 
Sursa: delish.com;
 
 

 

Tags:
gustari de slabit
gustari
gustari la orice ora din zi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare