4 retete de bauturi pentru combaterea si tratarea constipatiei

Secrete 29.12.2016 Livia Caled
Una dintre afectiunile de care orice persoana se loveste de multe ori pe parcursul vietii este constipatia care, desi pare o afectiune inofensiva, este destul de suparatoare. Tranzitul intestinal prea lent vine la pachet cu disconfortul abdominal, balonarea, oboseala nejustificata, acumularea de toxine in organism si ingrasarea. 
 
Pe langa motivele cunoscute de toti – lipsa unui aport suficient de fibre si apa, lipsa activitatii fizice si o alimentatie nesanatoasa, constipatia are si cauze ascunse. Desi pare o afectiune banala, constipatia este o problema, care trebuie tratata cu seriozitate. Daca devin cronice, problemele asociate tranzitului intesinal lent iti saboteaza toate incercarile de a respecta regulile unei vieti sanatoase si orice ai face ajungi sa te izbesti constant de aceasta problema.
 
Care sunt cele mai eficiente bauturi pentru combaterea constipatiei?

1. Bautura cu seminte de in, iaurt si prune
 
Amesteca un pahar de iaurt sau lapte batut cu o lingurita de seminte de in rasnite si cateva prune sau o ceasca de suc de prune. Consuma aceasta bautura proaspata.
 
2. Suc de portocale sau mere cu seminte de psyllium
 
Amesteca o lingurita de seminte de psyllium cu un pahar de suc de portocale, apa sau lapte si consuma aceasta bautura cu o jumatate de ora inainte de masa. Semintele de psyllium pot fi combinate si cu suc de mere. Dupa ce consumi bautura, ai grija sa bei cateva pahare de apa, nu toate odata, ci pe parcursul a cateva ore. Apa va ajuta semintele de psyllium sa isi faca efectul si sa treaca mai repede prin colon.
 
 
3. Suc de spanac cu prune si pere
 
Amesteca cu blenderul 2 pere, un mar, un pahar de suc de prune si o mana de spanac. Aceasta combinatie este foarte buna pentru accelerarea tranzitului intestinal. Pentru a fi mai eficient, la acest suc mai poti adauga si o lingurita de seminte de in rasnite.
 
 
4. Suc cu sfecla rosie si iaurt
 
Pentru a-l prepara ai nevoie de un pahar de iaurt, o sfecla rosie taiata cuburi si curatata de coaja, o lingura de miere, o lingurita de otet de mere si putina scortisoara. Pune toate ingredientele in blender si amesteca-le bine. 
 
Ce trebuie sa faci ca sa eviti constipatia?
 
Din fericire, constipatia poate fi usor de evitat daca urmezi o dieta echilibrata bogata in sucuri naturale, iaurturi, cereale integrale, fructe, legume verzi, fasole, linte, fructe uscate, migdale, nuci, supe, apa calduta cu lamaie, ciorbe si multe salate. Daca obisnuiesti sa mananci foarte uscat si multa carne, nu ar trebui sa te miri ca ai frecvent stari de constipatie.
 
 
Tags:
constipatie
bauturi
combaterea constipatiei
tratamentul constipatiei
remedii naturale pentru constipatie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare