5 trucuri care te scapa de problemele digestive

Afectiuni 09.01.2014 Livia Caled

Ti se intampla des sa te balonezi, sa ai arsuri gastrice, sa te constipi si sa ai un disconfort digestiv dupa fiecare masa? Poti scapa de aceste probleme digestive prin cateva trucuri simple.

1. Bea apa cu lamaie

Un pahar de apa cu lamaie dimineata iti curata organismul de toxine si iti asigura o digestie buna pentru toata ziua. Lamaile sunt bogate in vitamine si minerale care ajuta la detoxifierea organismului si eliminarea toxinelor din intestine.

2. Fa-ti un obicei din a bea ceai de ghimbir

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Poate ca nu o sa iti placa ceaiul de ghimbir cand il bei prima oara, insa daca insisti si bei de cateva ori, o sa te obisnuiesti cu gustul si o sa ti se para minunat. Ghimbirul este foarte bun pentru crampele stomacale, gazele intestinale si greata.

3. Consuma cat mai multe iaurturi

Ca sa iti usurezi digestia consuma un iaurt la fiecare masa. Iaurturile contin bacterii prietenoase cu intestinele care previn problemele digestive. Consumul regulat de iaurt te scapa de gaze intestinale, constipatie, crampe si, mai ales, balonare.



4. Fa miscare

Exercitiile fizice accelereaza digestia si o ajuta sa functioneze bine. De asemenea, miscarea te elibereaza de stres si anxietate, iti da o stare de energie si te scapa de balonare.

5. Consuma fibre

Fibrele sunt responsabile pentru buna functionare a digestiei. Cu cat incluzi mai multe fibre in alimentatia ta, cu atat te vei simti mai bine si te vei feri de balonare si constipatie. Alimentele cu cele mai multe fibre sunt legumele, verdeturile si fructele.

Pentru evitarea problemelor digestive nutritionistii mai recomanda un sa consumi 2 litri de apa in fiecare zi, sa eviti excesele culinare si sa mananci fara sa te grabesti.

 

Tags:
probleme digestive
trucuri probleme digestive
balonare remedii
constipatie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare