7 pasi pentru a-ti gasi sportul care ti se potriveste

Sa zicem ca te-ai hotarat sa te apuci de sport, dar nu prea stii ce sa alegi. Optiunile sunt atat de multe, iar tu habar n-ai ce ti se potriveste. Sa alegi tenisul, ciclismul sau alergatul? Sau poate chiar golful? Nu te panica, iti dam noi o mana de ajutor. 

1. Ce-ti place sa faci?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa-ti alegi sportul care ti se potriveste este suficient sa fii putin mai atenta la viata ta de zi cu zi. Iti place sa stai mai mult afara sau in spatii inchise? Iti place caldura sau frigul? Ce-ti place sa faci fara sa te gandesti ce o sa castigi? Iti place sa faci parte dintr-o echipa sau esti mai singuratica? Vezi, daca ti-ai raspuns deja ai eliminat o parte din sporturi.

2. Stabileste-ti limitele fizice si psihice

Inainte sa te apuci de vreun sport, fii sincera si recunoaste care-ti sunt limitele. Vrei un sport care sa te faca sa transpiri sau vrei ceva care sa te faca fericita cu un minimum de efort? Cum stai cu articulatiile? Ar suporta un sport de mare impact sau mai bine alegi inotul sau mersul cu bicicleta? Indiferent ce vei alege, un medic iti poate spune clar ce vei putea sa faci si ce nu. 

3. Sport de echipa sau pe cont propriu?

Cand iti alegi un sport, compania reprezinta un factor foarte important. Ai spirit de echipa si vrei sa fii inconjurata de oameni sau mai bine faci totul de una singura? Sporturile de echipa iti dau ocazia sa cunosti alti oameni cu interese asemanatoare. Daca nu te tenteaza sa iesi din zona de confort sau poate ca ai nevoie de momentul tau de liniste, poti alege ciclismul sau inotul. 

4. Vrei sa fii lider?

Daca alegi un sport de echipa, gandeste-te daca vrei sa fii lider sau vrei sa ai aceeasi functie ca toti ceilalti. Pentru lideri, exista functii care controleaza mai mult jocul in fotbal sau in volei. Cei carora le place o distributie egala a sarcinilor pot alege polo de apa, canotaj sau baschet.  

5. Fa alegerile in functie de ritmul tau obisnuit  

Cum preferi sa-ti petreci timpul liber este un indiciu bun pentru a gasi sportul care se potriveste cu personalitatea ta. Daca iti place sa lenevesti, atunci poti incerca golful, iar daca vrei sa te linistesti, alege inotul si alergatul.  

6. La ce te uiti la televizor? 

Cand sunt Olimpiadele, ce sport te face sa ramai in fata televizorului mai mult timp? Poate ca e prea tarziu sa devii gimnasta, dar poti alege ceva asemanator, cum ar fi yoga.  

7. Testeaza 

Daca sfaturile noastre nu te-au ajutat sa te lamuresti ce vrei sa alegi, nu-ti ramane decat sa testezi mai multe sporturi inainte de a te hotari la care sa ramai. Incearca toate variantele pe care ti le pune la dispozitie orasul si zona in care locuiesti pana cand gasesti sportul potrivit.

Tags:
sport
echipa
efort
ciclism
inot
golf
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare