Alimentele lunii iunie

A venit si iunie cu mirosul ei pregnant de tei. Ce metoda de relaxare mai buna sa ai decat o plimbare seara, dupa o ploaie de vara, pe sub teii infloriti, ciugulind din mana plina de cirese? Se regasesc si ele printre alimentele lunii iunie despre care vreau sa va povestesc acum cate putin.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Luna iunie e luna legumele si fructelor zemoase, racoritoare si pline de culoare. Credeati ca alimentul lunii iunie e inghetata? Nici vorba, va voi povesti despre alimente care merg foarte bine in inghetata si bauturi reci.

Ciresele sunt vedete in lista care contine alimentele lunii iunie. Micile gagalici rosii pline de antioxidanti si sarace in calorii, au atatea beneficii pentru organism incat nu ma pot abtine sa nu le recomand. Te ajuta sa te recuperezi dupa exercitii intense la sala, te ajuta sa adormi mai usor si iti protejeaza inima. Le poti folosi si pentru relaxare. Cura cu cirese scade efectele stresului cu 40 % si creste atentia distributiva – e lucru testat de mine.

In plus favorizeaza arderea grasimilor – ce as putea sa imi doresc mai mult cand pot manca ceva delicios si slabesc in acelasi timp ?
Huffingtonspost.com scrie ca O portie de cirese e o sursa excelenta de fibre si vitamina C, asa ca nu inteleg de ce mai stati pe ganduri.

Castravetii sunt alimentele lunii iunie pentru ca numai o legume cu 96% apa in continut poate sa te racoreasca in zilele toride. Sunt bogati in vitamina A, C si K si reprezinta o sursa excelenta de magneziu si potasiu, de calorii nici nu mai are rost sa vorbim. In dieta este excelent pentru ca te ajuta sa te si calmezi, datorita continutului ridicat de magneziu. Slabesti si te relaxezi cu dieta cu castravete.

Bamele, atat de urate de mine in copilarie, mi se par delicioase acum. Surse excelente de fibre, vitamina A, B6, C si K, bamele contin magneziu si calciu si ar trebui mancate in supe sau facute la grill.

Papaya, mmm, delicios fruct tropical care contine 70% din necesarul zilnic de vitamina A. Contine antioxidanti si poate fi strecurat in salata de fructe, alaturi de ananas si mango, poate si putin avocado. Papaya poate fi bagata si la blender daca vreti un smoothie exotic delicios.

Prunele inchid lista alimentelelor lunii iunie. Dulci, zemoase si pline de vitamine, prunele au destul de multe calorii, circa 200 in 100 de grame de fruct dar sunt bogate in zaharuri sanatoase. Au 80% apa, multe fibre (patru grame, la 100 de grame de fructe), minerale si vitaminele A, B, C si E. Mai au si alte calitati care le recomanda pentru a fi aliatul nostru in dieta.

 

Tags:
Alimentele lunii iunie
prune
cirese
dieta cu castravete
bame
papaya
alimente care contin vitamina C
alimente pentru slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare