Fii mai tare decat astenia

Afectiuni 12.03.2009 dietetik

De obicei astenia de primavara este asociata cu senzatia de oboseala, cu toate ca exista o diferenta intre cele doua. Atunci cand vorbim de oboseala lucrurile sunt clare, aducem in discutie o epuizare fizica si mentala pe cand astenia de primavara tine mai degraba de domeniul abstractului. Se pare ca astenia de primavara se declanseaza pe fondul unei stari de stres sau efort intelectual.
Diferente intre cele doua se realizeaza la nivelul intensitatii si duratei. Oboseala reprezinta in definitiv o stare psihofiziologica care necesita ingrijire, mai ales ca aceasta declanseaza afectiuni medicale, somatice ori psihice. Daca oboseala nu cedeaza tratamentului si dupa sase luni situatia este aceeasi se poate vorbi de sindrom de oboseala cronica.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In schimb astenia de primavara reprezinta mai degraba un discomfort atat fizic, dar si psihic. De ce astenia de primavara? Simplu! Pentru ca se declanseaza odata cu venirea primaverii. Persoanele care sufera de astenie se simt epuizate, lipsite de vitalitate, iar abilitatea de a termina treburile de peste zi este redusa cu pana la 50%. Acest tip de oboseala apare in prima parte a diminetii si se amplifica pe masura ce creste numarul activitatilor de peste zi. Ba mai mult de atat poate afecta memoria. Poate fi o situatie constanta fara ca persoana afectata sa se implice in vreo activitate fizica.

 

Simptomele asteniei de primavara
Daca banuiesti ca suferi si tu de aceasta afectiune este bine sa verifici lista simptomelor de astenie. Iata cum se manifesta: oboseala, lipsa de energie, scade puterea de concentrare si de aici apare dificultate in rezolvarea unor sarcini.
La unii indivizi se poate manifesta prin: iritabilitate, nervozitate, melancolie, insomnie, dificultati in a comunica ceva si  lipsa tonusului. Cum identifici o pesoana care prezinta astenie de primavara? In primul rand persoana respectiva nu are rapiditate, precizie in indeplinirea unor lucruri, este indiferenta fata de ceilalti din jur. De asemenea, atentia este si ea afectata de astenie. Persoana respectiva nu mai pune asa mare pret pe unele lucruri asa cum o facea inainte.

 

Tags:
astenie de primavara
oboseala
schimbari
remedii
vitamine pentru primavara
antistress
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare