Bronzul dureaza mai mult daca mananci ce trebuie

Mi se intampla in fiecare an. Fac plaja strategic in intervalele recomandate de doctor, imi ung trupul cu ulei de masline ca sa strang la mine toate razele revarsate pe plaja, imi aplic din cand in cand crema de soare si calmez caldura din trup cu balsam de dupa plaja.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Totul ca sa fiu cat mai hidratata si sa nu ma trezesc cu fasii mici de piele care sa ma transforme intr-o soseta flausata bronzata.

Nu stiam pana acum ca nu conteaza cu cate creme si de cate ori pe zi imi ung trupul. Nici vorba, secretul sta in interior si se numeste betacaroten.

Ca sa nu calatoresti cu smocul de morcovi dupa tine, afla ca iti poti lua din mai multe parti betacarotenul necesar pentru un bronz de durata.

Este suficienta o salata de cruditati pe zi in care strecori putina salata verde infoiata si niste rondele portocalii de morcov. Betacarotenul multumeste atat persoanele cu piele excesiv de alba, accelerand procesul de bronzare in cazul lor si mentinand, pe de alta parte, bronzul pentru cei deja aramii.

Consumul de caroten creste cu aproximativ 30 la suta sinteza melaninei, aceasta substanta care ne ajuta sa ne bronzam. Mai mult, carotenoizii se lauda si cu proprietati  antioxidante de unde rezulta ca protejeaza pielea de efectul radicalilor liberi responsabili pentru imbatranirea cutanata.

Intotdeauna ma pregatesc ca la carte inainte de plaja. Nu inainte de a iesi din camera, ci cu doua saptamani inainte.

Meniul pentru bronz durabil se axeaza pe lactate. Branza si laptele contin tirozina – o substanta care participa la reactiile chimice importante din organism fiind un precursor al melaninei. Tirozina se gaseste si in galbenusul de ou motiv pentru care imi incep ziua cu cate doua oua ochiuri.

Pentru a preveni arsurile solare caut sa obtin seleniu din cat mai multe parti. E destul de usor pentru ca pligoelementul se gaseste in carne, in fructe de mare si in legume. Pielea colorata si catifelata este intretinuta prin consumul de caise si piersici.

Atentie insa la excesul de vitamina C deoarece intarzie procesul de bronzare.  Asa ca evitati consumul exagerat de portocale, lamai, pomelo, rosii sau broccoli in perioadele in care mergeti la plaja.

Cu lectia de bronzat invatata aveti de-acum liber la plaja !

Tags:
pomelo
portocale
kiwi
nutritie sanatoasa
bronz durabil
betacaroten
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Alina
    1. Alina 09.06.2011 12:14

    In fiecare dimineata, cate 2 oua ochiuri?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare