Ce sa mananci un timp, dimineata dupa perioada sarbatorilor

Sarbatorile dureaza destul de mult la noi la fel ca si perioadele de post dinaintea lor si ajungem fara sa vrem sa facem excese alimentare. Intr-o zi de sarbatoare se poate sa consumam undeva la 3000-5000 de calorii, iar asta inseamna cateva kilograme bune in plus. Cel mai vizibil loc in care se pot observa kilogramele ar fi zona abdominala, iar intreg sistemul digestiv este dat peste cap. Nu este de ajuns ca dupa sarbatori sa mananci sanatos si mai putin pentru 2-3 zile, ci trebuie sa tii o dieta de 1-2 saptamani ca sa-ti cureti intreg organismul de toxine si sa te asiguri ca scapi de kilogramele enervante.
 
In cazul in care te-ai gandit ca poate infometarea este cea mai buna cale te inseli si asta pentru ca iti va micsora masa musculara, care este esentiala pentru topirea grasimii. In cadrul acestui articol vei descoperi ca este foarte important sa consumi dimineata anumite mancaruri si nu este vorba de clasica omleta, cereale cu lapte sau smoothie. Speram sa te inspire urmatoarele idei:
 
1.Piept de pui – bruscheta
 
Este o bruscheta fara clasica paine. Vei folosi doar o felie cat palma de piept de pui gatit la grill si o vei decora cu salata de rosii, patrunjel si ceapa rosie. Ingredientele pentru salata se taie cat se poate de marunt.
 
 
 
2.Guacamole in tot felul de combinatii
 
Frumos colorat, aromat, consistent si destul de racoritor pentru stomac. Ai nevoie de 2-3 avocado semi-copti pe care sa-I faramitezi cu furculita, combini pasta cu 2-3 linguri de iaurt grecesc degresat si adaugi apoi rosii, patrunjel, zeama de lamaie, ceapa rosie si ce mai doresti. Unde tartinele cu guacamole si adauga tot felul de legume sau salate de cruditati.
 
 
 
 
3.Peste-bruscheta
 
Ai nevoie de peste gras si fara spini, pe care il vei gati la grill. Se decoreaza cu sos salsa caliente dupa reteta de aici.
 
 
4.Budinca din kiwi si seminte de chia
 
Combina 2-3 linguri de iaurt grecesc, 3 kiwi si 2-3 linguri de seminte de chia, iar pasta obtinuta se adauga intr-un bol. Se decoreaza cu cuburi de mango si banane.
 
 
5.Salata de castraveti in stil coreean
 
Castravetii se marineaza peste noapte in stil coreean dupa reteta de aici si se adauga ceapa rosie, seminte de susan si fulgi de chilli.
 
 
6.Creveti la cuptor cu legume gatite si crude
 
Aseaza frumos intr-o tava de cuptor niste creveti si rondele de legume. Poti pregati chiar cu o seara inainte si sa servesti rece a doua zi impreuna cu o salata de cruditati la alegere.
 
 
7.Salata marinata
 
Adauga broccoli, gogosari, ardei gras, ceapa rosie, tofu si seminte de susan.
 
 
8.Salata alcalina de rosii si castraveti
 
Adauga 2-3 rosii, 3 castraveti, 1 ceapa rosie, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, ardei gras rosu, zeama de lamaie, 1 avocado felii, fulgi de chilli.
 
 
9.Quesadillas vegana cu tofu
 
Ai nevoie de tofu facut tip scrob, cateva linguri de fasole rosie la conserva, porumb la conserva, rosii, ridiche, castraveti murati si o legatura de patrunjel. Totul se adauga in 1-2 pite sau tortillas pe care le gasesti in magazine si supermarketuri la un pret bun.
 
 
10.Salata coreeana din mix de legume
 
Toate ingredientele se vor da prin razatoare si vei folosi varza alba, varza rosie, morcovi, ridiche, sfecla rosie si de decoreaza cu zeama de lamaie si o legatura de patrunjel.
 
 
11.Brunch vegetarian
 
Vei folosi 2-3 rondele de orez expandat in loc de paine, pe care le vei decora cu ce tip de humus doresti, iar in platou vei avea mai multe legume la alegere gatite la grill sau chiar crude. Poti decora si cu putin parmezan sau mozarella.
 
 
12.Salata colorata cu spanac si rucola
 
Ai nevoie de o cana de spanac, 2 cani de rucola, 7-8 rosii cherry preparate la grill, ardei gras galben sau portocaliu, 1 ceapa rosie, patrunjel si zeama de lamaie, dar poti adauga si 3-4 linguri de naut.
 
 
Toate aceste micuri dejun si brunch-uri sunt geniale, usor de pregatit si rapide. Sunt perfecte si pentru persoanele mult prea ocupate care vor sa faca o cura completa de curatare dupa perioada sarbatorilor.
 
Aceste mancaruri se consuma in fiecare zi, dimineata sau cand vrei si vei observa ca poti slabi si 4-5 kilograme pe saptamana.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tags:
ce sa mananci dimineata
perioada sarbatorilor
dupa sarbatori
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare