Ceaiul alb reduce riscul bolilor de inima

Mai ales ca este acea clipa in care trebuie sa te desprinzi, vrand-nevrand, de lumea dulce a viselor si sa dai cu nasul de cea reala, urata, pe care oricat am cosmetiza-o, are imperfectiuni care se vad si din luna. Azi de dimineata, pe cand ma pregateam sa plec la birou, priveam dezamagita pe geam. Vremea apriga parca imi radea in nas, spunandu-mi: “De-acu’ gata cu toamna!”.

Oh, nu! Nu am de gand sa raceasc! Asa ca, fugand ca dracul de tamaie, cautam de zor dupa saculetul cu ceai. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca ceaiul nu se mai colora ca altadata, nu era de un rosu rubiniu ca ceaiul din fructe de padure si nici verde ca cel de menta. Era alb. Da, asta sa fie. Este ceai alb. Un gust fin, placut si o multime de beneficii la mijloc. Iar daca raceala si gripa te sperie si pe tine, ar trebui sa stii ca aceasta varietate de ceai lupta impotriva racelii si gripei. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Gratie nivelului mare de catacin, ceaiul alb si-a castigat reputatia de agent anti-bacterian. Tine la distanta pana si virusii care afecteaza sistemul osos. Potrivit unui studiu, consumand ceai alb (dar nu numai) beneficiem de oase mai puternice.

Iti vine greu sa crezi? Marturie stau pacientii inscrisi in studiu, care au observat imbunatatiri in ceea ce priveste densitatea osoasa, comparativ cu aceia care nu au baut ceai alb. Asa ca intareste-ti sistemul imunitar cu o ceasca cu ceai alb. Ce zici, te servesc cu una? 

Bun pentru inima
Nu este doar un ceai, ci si un medicament pentru inima. Fluidizeaza sangele, scade tensiunea si colesterolul rau. Ceea ce este o veste buna. Astfel scade riscul de boli la cardiace si circulatorii. Dar, consumand doua-trei cesti cu ceai alb pe zi, scazi pana la jumatate riscul de a suferi de boli de inima. 

 Mai tare ca o crema anti-rid
Daca esti femeie si ti-ai dori un pic de stralucire pentru tenul tau, consuma ceai alb! Pur si simplu protejeaza pielea si inverseaza actiunea distrugatoare a radicalilor liberi. Banuiesc ca nu ti-ar placea sa vezi zi de zi in oglinda un chip trist, brazdat de riduri. Asa ca, tine cont de sfatul nostru si rezerva-ti timp si pentru tine. Incepand cu sorbirea unei cesti cu ceai. 

 Aliat in lupta cu diabetul
Studiile arata ca ceaiul alb reduce nivelul glicemiei, reducand simptomele diabetului. Dar, mai este loc si de alte studii, pentru a se arata beneficiile ceaiului alb asupra sanatatii. 

Pune pe fuga obezitatea
In urma unui studiu, realizat in anul 2009, s-a observat ca extractul de ceai alb descompune celulele adipoase. Astfel, sunculitele se topesc precum untul la soare. Iupyyy! :) Autorii studiului afirmand ca acesta este “o sursa naturala de substante care slabesc”. Asa ca, daca sunculitele atarna ostentativ, combate-le cu ceai alb.

Tags:
ceai alb
boli de inima
agent anti-bacterian
obezitate
diabet
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • laszlo
    1. laszlo 05.11.2009 19:20

    buna, doresc sa stiu cum se numeste acest ceai CEAI ALB doar atat pt ca pa plafar m-au intrebat de care tip ca sunt 4 tipuri eu doresc un ceai alb de care se face referinta la toate detaliile mai sus prezentata de d-voastra. va multumesc

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare