Cel mai sanatos mic dejun

Toata lumea stie care sunt beneficiile micului dejun, dar care este cel mai sanatos mic dejun? In urma unor teste, evaluari si studii s-a stabilit ca, de departe, ouale, sub orice forma, ofera cei mai multi nutrienti, minerale si antioxidanti, plus o senzatie de satietate confortabila si de durata. Iata de ce este bine sa mananci oua la micul dejun!

        

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ouale sunt cel mai sanatos mic dejun. La aceasta concluzie s-a ajuns dupa ce a fost dovedit faptul ca ouale contin doua tipuri de aminoacizi, printre care si triptofan, aminoacizi cu puternice proprietati antioxidante, proprietati care se pastreaza si dupe tratarea termica a oualelor.

Tot ouale contin nutrenti si minerale fundamnetal necesare, minevenite dimineata la micul dejun, dar si o doza perfecta de vitamina D, colina si carotenoide (tot antioxidanti). Oul este o exceptionala sursa de proteine, care aduc un aport caloric redus. Un ou are sase grame de proteine, acesta fiind de altfel motivul pentru care sunt de preferat oricaror alimente la prima ora, cand organismul se pregateste sa ia startul pentru o noua zi.

Pentru un util termen de comparatie sa spunem ca in doua galbenusuri de ou sunt de doua ori mai multi antioxidanti decat intr-un mar.

La pachet cu toate aceste proprietati, oul are o cantitate demna de luat in seama de calorii negative. Un ou are 90 de calorii, dintre care 30 sunt consumate chiar pentru digestia si asimilara oului. Aceasta il face ideal in dieta, scrie Mens Healt.

Toate acestea, si inca multe altele, fac din oua cel mai sanatos mic dejun. Cea mai buna alegere: ouale fierte, moi sau tari. O a doua alegere inteleapta: omleta, coapta in tagai neaderente, cu foarte putin ulei.

Tags:
cel mai sanatos mic dejun
oua
aminoacizi
trioptofan
mic dejun
alimente ideale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • andreea
    1. andreea 06.05.2012 15:45

    Eu nu ma dau in vant dupa ele,eu am perioade in care mananc in fiecare dimineata oua fierte moi(doua)si dupa aceea numai mananc cateva saptamani poate chiar si luni...app:cat timp poti manca toata ziua oua?nu dai in hepatita?

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 06.05.2012 17:30

    In nici un caz! daca nu suferi de probleme majore de sanatate pentru care oul sa fie un aliment restrictionat, ouale nu fac niciodata rau! ba chiar din contra! poate ca singura recomandare ar fi sa eviti ouale prajite, dar si atunci, daca folosesti putin ulei si o tigaie potrivita, nu exista nicio problema.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare