Corpul iti arata cand e bolnav

Multa vreme am pus rumeneala din obraz semn al sanatatii. E drept ca o persoana sanatoasa parca radiaza. E mai frumoasa, are un aer de prospetime care iti atrage privirea. Pe de alta parte parca poti depista omul cu probleme de sanatate de la o posta. Corpul iti arata cand e bolnav asa ca ar trebui sa tii cont de semnalele pe care ti le transmite.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai putea fi tentata sa pui pe seama varstei si a stresului linii care iti brazdeaza chipul, unghiile urate sau pierderea parului dar sunt de fapt semnale ca nu esti bine.

Un prim semn care iti arata ca al tau corp este bolnav e legat de picioarele umflate. Ce indica ele? Cu ce sa incep lista? Infectii, rani sau probleme coronariene. Expertii citati de Health.com sustin ca persoanele care au probleme cu inima retin fluide care cauzeaza inflamarea gleznelor si a picioarelor.  

Ochii obositi nu sunt nici ei semn de sanatate. Pungile care atarna greu si cearcanele sunt semn de extenuare. Ce se intampla insa cand dormi suficient si inca le ai ? Ar fi cazul sa acorzi mai multa atentie dietei. Pungile de sub ochi sunt cauzate de lichidul retinut de organism. Cauza ? Orice de la alergii la plans non-stop si evident exces de sare. 

Semne care arata ca esti sanatoasa

Mai ales iarna am pielea de crocodil. Este atat de uscata incat harsaie cand ma scarpin. Poate fi semn de diabet sau hipotiroidism asa ca daca persista, mergeti sa faceti un control.

In fine, caderea parului e si ea semn ca nu merg toate rotitele bine. Cauzele pot incepe de la sarcina, stres si medicamente pana la schimbari hormonale.

Un simplu test de sange va poate spune care este problema. Nu uita ca ai un aliat in lupta pentru sanatate. Corpul iti arata cand e bolnav, nu trebuie decat sa il asculti.

Tags:
Corpul iti arata cand e bolnav
semne
boala
organism sanatos
regim de viata sanatos
cearcane
dieta sanatoasa
teste de sange
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare