Cum detoxifiezi organismul dupa mesele copioase?

Excesele alimentare pot avea loc oricand si nu doar in perioada sarbatorilor. Chiar si o singura masa copioasa ne poate incetini digestia, iar o perioada indelungata de mese copioase poate aduce destule probleme digestive de care cu greu vei scapa daca nu iei masuri din timp. Nu este o crima daca nu ne-am putut abtine la o masa, dar trebuie sa cunoastem mici secrete alimentare si sa le punem in aplicare pentru a contracara cu ceva supraalimentarea. De regula, mesele copioase nu sunt doar in cantitati mari, ci contin si anumite alimente care ne pot afecta digestia si implicit vor incetini metabolismul
 
Sa stii ca mesele copioase nu se rasfrang asupra ta numai printr-un surplus de kilograme si probleme digestive. Vei incepe sa te simti obosit fara explicatie, nu vei avea energie si vei avea un somn agitat in fiecare seara. Dupa o perioada atat de incarcata din punct de vedere gastronomic, organismul cere o cura completa de detoxifiere. Asta nu inseamna ca nu ai voie sa mai mananci ceva sau sa consumi doar apa si smoothieuri, ci sa mananci inteligent. Exista de asemenea si anumite intervale cand poti lua masuri. Iata ce masuri poti lua:
 
1.Stim ca smoothieurile sunt cele mai recomandate pentru curatarea organismului, dar trebuie consumate corect. Nu avem voie sa le consumam in timpul mesei si nici imediat dupa ce am mancat copios. In loc sa ajute digestia o vor ingreuna si mai tare. Cel mai bine este sa consumi un smoothie cu o jumatate de ora inainte de a manca copios, iar apoi la 30-40 de minute dupa masa. Vei simti imediat ca te racoreste, iar digestia se usureaza.
 
2.Nu este de ajuns sa consumam 2-3 smoothie-uri pe zi ca sa ne reparam digestia si desigur, nu vom folosi orice ingrediente. Cele mai recomandate sunt ananasul, pepenele, lamaia, grapefruitul, limeul, capsunile, avocado, kiwi, castravetii, sfela rosie si merele. Ca ierburi aromatice si condimente poti folosi ghimbir ras sau pudra, turmeric si patrunjel proaspat. Zilnic se recomanda cel putin 2 litri de lichide, asa ca trebuie sa consumi cam la 2 ore cate un smoothie sau un pahar cu apa.
 
 
 
3.Nu ai voie sa iei o masa copioasa fara o supa langa, una light, desigur. Te va ajuta sa nu exagerezi cu mancarea si va favoriza digestia. Chiar se recomanda cel putin un bol cu supa in fiecare zi la pranz.
 
4.Este primavara si au aparut trufandalele. Sunt ieftine si se gasesc in orice piata si magazin, asa ca poti abuza de ele. Trebuie sa-ti spun ca cele mai potrivite sunt legumele verzi pentru ca sunt bogate in cantitati enorme de antioxidanti, dar mai bine le consumi crude si proaspete decat gatite la aburi. Oragnismul va avea nevoie de cat mai multe salate detoxifiante la fiecare masa copioasa, dar si intre mese. Nu ezita sa le consumi cu 1-2 linguri de ulei de masline si ai grija sa folosesti zeama de lamaie in loc de otet, care iti va irita stomacul si mai mult.
 
5.Daca nu-ti place apa consumata ca atare in cantitati mari, poate te va ajuta mai mult daca vei face o apa aromatizata din legume, fructe si ierburi aormatice specifice perioadei. Iti va fi mult mai usor sa o consumi si o poti lua oricand cu tine.
 
 
6.Mesele copioase se vor termina la un moment dat, iar daca vrei sa scapi de cateva kilograme in plus trebuie sa-ti cureti organismul si sa-l pregatesti pentru alt regim alimentar, asa ca sunt necesare 1-2 zile de meniuri cu smoothieuri si salate din verdeturi.
 
7.Evita sa consumi seminte de slabit dupa mesele copioase, pentru ca acestea se umfla in contact cu lichide si iti vor da o senzatie si mai mare de satietate. Iti pot ingreuna chiar digestia in loc sa te ajute. Le poti consuma atunci cand revii la un regim alimentar sanatos si echilibrat. Te vor ajuta sa nu ajungi sa mananci mult pentru ca ofera un grad mare de satietate.

 

De ce avem nevoie de detoxifiere dupa mesele copioase?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

In timpul meselor copioase, digestia incetineste si implicit si metabolismul. Daca scade rata metabolica nu vei mai putea arde caloriile, iar ele se vor depune pe fese, picioare si abdomen. Detoxifierea este necesara pentru a da un restart metabolismului, pentru a functiona corespunzator.
 

 

Tags:
detoxifiezi organismul
mese copioase
detoxifiezi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare