Cum sa-ti imbunatatesti sanatatea aproape imediat

Probabil iti imaginezi ca un stil de viata sanatos inseamna sa investesti mult timp, ceea ce este partial adevarat. Dar poti pune in aplicare cateva trucuri care nu iti rapesc decat 60 de secunde, iar efectul lor se vede aproape imediat. 

1. Bea un pahar mare cu apa 
 
Stim ca ti-am tot zis asta si probabil ca ai invatat pe de rost beneficiile pe care le poate aduce apa organismului tau. Dar chiar trebuie sa faci asta, pentru ca oboseala poate fi cauzata rapid chiar si de un inceput de deshidratare. Deci data viitoare cand te simti fara energie, bea un pahar mare de apa! 
 
2. Fa cateva miscari 
 
Stai linistita ca nu te trimitem la sala! Adica te-am sfatui sa faci asta, dar avem un exercitiu care nu dureaza decat 60 de secunde: cum stai pe scaun, la birou, intoarce-ti trunchiul intr-o parte, cat sa privesti in spate peste umar si mentine pozitia timp de 30 de secunde, apoi repeta si in partea cealalta. Daca ai cum sa te asezi pe podea, este cu atat mai bine. De ce ai face acest exercitiu? Pentru ca orele multe pe care le petreci asezata iti strica pozitia, iti dau dureri de spate si iti taseaza coloana. 
 
3. Inspira adanc 
 
De cate ori pe zi te gandesti la cum respiri? Probabil niciodata, ca multi dintre noi, care respiram mecanic. Inspira adanc pana numeri la 10, apoi expira numarand in gand tot pana la 10. Organismul tau iti va multumi pentru bonusul de oxigen. 
 
4. Fa 20 de sarituri 
 
Fa orice fel de sarituri iti plac: cu mainile si picioarele in lateral, de la podea pana sus spre tavan. Oricum, numai sa fie 20. Cercetarile au aratat ca perioadele lung de sedere afecteaza sanatatea generala a organismului. 

 
5. Zambeste 
 
Nu glumim, zambitul chiar te poate face mai sanatoasa. Nu te costa nimic si dureaza atat cat vrei tu. Sigur gasesti un motiv pentru care sa zambesti :) 
 
6. Iesi la o plimbare 
 
Probabil ai tot auzit ce minuni face vitamina D, de la reglarea sistemului imunitar si a tensiunii ateriale, pana la imbunatatirea starii de spirit. Rapeste-ti un minut si iesi afara la soare! Daca nu e soare afara, chiar si aerul curat iti va face mult mai bine decat cel din birou. 
 
7. Asculta melodia ta preferata 
 
Iti garantam ca o sa te distrezi, dar oamenii de stiinta au aratat ca muzica iti imbunatateste sistemul imunitar si elibereaza endorfine. Ai si mai multe beneficii daca si dansezi in timp ce asculti melodia ta preferata! 
 
8. Fii recunoscatoare 
 
Scrie cinci lucruri pentru care esti recunoscatoare, indiferent de importanta (parul tau frumos, familia, cafeaua de dimineata etc). Vei vedea cum o amintire de genul asta iti va readuce zambetul pe buze.
Tags:
sanatatea
trucuri
apa
sport
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare