Cura de slabire si curatare cu clementine - minus 1 kg pe zi

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, dar stii ce inseamna asta? Clementinele vor fi la tot pasul! De fapt, deja le gasim peste tot si este pacat sa nu ne bucuram de beneficiile lor. O slabire si o curatare a organismului cu ajutorul lor este una dintre cele mai eficiente si recomandate si asta pentru ca nu exista prea multe reguli si nu sunt contraindicatii. Asa mici cum le vezi, clementinele reprezinta o comoara pentru greutate si sanatate si culmea, se gasesc si la preturi destul de bune. Daca tot cumperi cateva clementine pentru sarbatori, afla ca poti tine si o cura de slabire care sa te ajute sa nu depui atat de multe calorii din mancarurile copioase. 
 
Se pare ca micutele citrice nu au doar rol de decorare pe maza de sarbatori si nu sunt folosite doar la prajituri si alte deserturi. Pot fi consumate in multe alte moduri si combinatii la care nu te-ai fi gandit niciodata. Slabirea cu clementine ar fi una foarte simpla si cu rezultate rapide si este exact ce trebuie in aceasta perioada geroasa a anului.
 

Cu ce nutrienti ne incanta clementinele?

 
Gama de citrice este destul de larga, dar clementinele par a fi cele mai indemanoase din aceasta categorie. Asta pentru ca contin mai putini samburi, sunt mai zemoase si mult mai dulci. Un alt avantaj ar fi faptul ca se curata mult mai usor gratie cojii subtiri si netede pe care o elimini dintr-o miscare. Poate nutrientii lor nu difera foarte mult de alte citrice, dar ai observat ca prezinta mai multe avantaje daca le alegi. 
 
Exista multe persoane care inca se feresc de consumul de fructe si asta pentru ca le este frica sa nu se ingrase sau sa faca diabet, avand in vedere ca majoritatea fructelor sunt bogate in multe zaharuri si fructoza. Intr-adevar, si clementinele contin o cantitate oarecare, dar fac parte din categoria fructelor recomandate la slabire alaturi de grapefruit, avocado, nectarine, kiwi, mango, pepene rosu, pepene galben si fructe de padure.
 
 
 
In ceea ce priveste numarul de calorii trebuie sa stii ca zaharul continut de clementine nu creste prea mult aportul caloric. Iata ca sunt niste fructe slab calorice la care poti apela in orice moment al zilei fara probleme si in orice cantitate. In ceea ce priveste nutrientii, clementinele se pot lauda cu o cantitate enorma de vitamina C care suplineste perfect necesitatile organismului, antioxidanti extrem de puternici, fibre de cea mai buna calitate, betacaroten exact ca si morcovul gratie culorii portocalii, acid folic si aproape toate mineralele de care are nevoie organismul. 
 
In sezonul rece sunt perfecte pentru ca tin la distanta racelile, virozele si virusurile. Avem nevoie de o imunitate scazuta pe timp de vreme rece, iar clementinele te ajuta sa faci economie la medicamente.
 
 

Cum slabim cu clementine?

 
Iata ca am ajuns si la subiectul care te intereseaza! Clementinele sunt exceptionale cand vine vorba de slabit si se poate spune ca sunt fructul iernii la fel cum pepenele rosu este reprezentativ pentru vara. Ele contin apa in proportie de 90%, ceea ce favorizeaza accelerarea metabolismului, curatarea substantelor toxice din organism, reduc retentia de apa si celulita, in timp tratandu-le cu totul si mentin senzatia de satietate pentru mult timp gratie carbohidratilor din continut, in special fructozei si fibrelor.
 
 
 
Dat fiind faptul ca au in continut asa multa apa, te ajuta sa mananci mai putin si de calitate si vei descoperi ca poti slabi pana la 1 kilogram pe zi in functie de organism si cat de activa esti ca persoana. Media de slabire ar fi undeva la 4-5 kilograme pe saptamana, timp in care vei reduce o parte din grasime si toata apa din organism.
 
 
Cura cu clementine poate fi tinuta inedit si nu doar prin simplul consum de smoothieuri. Iata cum le poti integra in alimentatie:
 
  • Salata de piept de pui la grill cu clementine, multe frunze de salata de diverse feluri, ridiche, ardei gras rosu si zeama de lamaie
  • Salata de rucola cu morcovi, zeama de lamaie si clementine
  • Salata de castraveti cu clementine, ridiche si frunze de salata sau varza data prin razatoare
  • Sorbet din clementine faramitate la blender si combinate cu 3 linguri de iaurt grecesc degresat si zeama de lamaie – se lasa 1-2 ore in frigider
 
 
 
Tags:
cura de slabire cu clementine
minus 1 kilogram pe zi
cura de slabire si curatare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare