Detoxifierea organismului: 5 ingrediente pe care sa le adaugi in apa

De cele mai multe ori, ideea de detoxifiere cu apa este inteleasa de multe persoane destul de eronat. Apa nu trebuie consumata in cantitati foarte mari, ci in functie de nevoile organismului. Daca obisnuiesti sa consumi supe, fructe si sucuri, atunci cele 6-8 pahare de apa recomandate zilnic nu isi mai au rostul.
 
Printre cele mai insemnate efecte adverse ale consumului prea mare de apa se numara eliminarea electrolitilor din organism, instalarea migrenelor, incetinirea metabolismului si aparitia crampelor musculare.

Cum iti detoxifiezi organismul cu apa?
 
Cea mai eficienta metoda prin care sa imbunatatesti calitatile apei este sa adaugi cateva ingrediente care accelereaza procesul de detoxifiere. Care sunt acestea?
 
1. Castravetele
 
Stiai ca daca adaugi felii de castravete in apa pe care o consumi, toxinele din organism sunt eliminate mai repede, aspectul pielii este imbunatatit, iar digestia este imbunatatita? Consuma aceasta apa de oricate ori vrei, ea are rolul de curatare a organismului de toxine si de revigorare.
 
 
2. Ghimbirul
 
In medicina naturista, ghimbirul este considerat un factor important in procesul de eliminare a gazelor intestinale si de relaxare a tractului intestinal. Pe langa faptul ca elimina starile de greata, ghimbirul este eficient si in procesul de detoxifiere. Pune cateva bucatele de ghimbir in apa pe care o bei si vei obtine foarte multe beneficii pentru sanatate.
 
3. Lamaia
 
Stiai ca daca bei in fiecare dimineata un pahar mare de apa calduta cu lamaie o sa ai o stare mai buna de sanatate? Flavonoizii si fitonutrientii din lamaia galbena si din lamaia verde au puternice calitati antioxidante, anti-inflamatorii, antibiotice si anti-cancerigene. 
 
 
4. Turmericul
 
Turmericul are proprietati anti-inflamatorii, anti-virale, anti-bacteriene si anti-cancerigene datorita continutului mare de antioxidanti. Pe langa faptul ca este de mare ajutor in reducerea inflamatiilor, mentinerea sanatatii ficatului si prevenirea cancerului, el are si efect anti-depresie. Adauga cate un sfert de lingurita de turmeric intr-un pahar de apa si consuma aceasta bautura zilnic.
 
5. Bicarbonatul de sodiu
 
Spre deosebire de ingredientele de mai sus care pot fi consumate zilnic fara sa existe vreun efect advers, cura de detoxifiere cu apa cu bicarbonat de sodiu trebuie tinuta pe o perioada de 2 saptamani. Cum procedezi? Consuma dimineata pe stomacul gol un pahar mare de apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si sucul de la un sfert sau o jumatate de lamaie. Aceasta bautura ajuta la detoxifierea si alcalinizarea organismului.

 
Tags:
detoxifierea organismului
detoxifiere cu apa si bicarbonat de sodiu
apa cu castravete
apa cu lamaie
apa cu ghimbir
detoxifiere apa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Rodica
    1. Rodica 29.03.2017 16:20

    Foarte buna in cura de detoxifiere este apa alcalina care ajuta rinichii in procesarea si eliminarea toxinelor. Eu beau apa Calipso, o apa usor alcalina care regleaza nivelul de aciditate din corp, ajutand la ameliorarea problemelor gastrice

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare