Dieta cu care poti slabi peste 30 de kg in mai putin de 1 an - sanatos si gradual

Te-ai hotarat sa tii o dieta sanatoasa de slabire ca sa te asiguri 100% ca nu-ti pui sanatatea in pericol? Daca da, trebuie sa stii ca rezultatele nu vor fi enorme in cel mai scurt timp, ci necesita o perioada de timp mai indelungata. Cei mai multi oameni care slabesc enorm si aici ma refer la zeci de kilograme reusesc asta in maxim 1 an de zile, fara sa apeleze la celebra interventie chirurgicala de taiere a stomacului. Totul se face pe cale naturala si fara a te infometa. Este si evident ca doar perioada este mult prea mare ca sa faci asta.
 
Medicii si nutritionistii au ajuns la concluzia ca cele mai sanatoase diete sunt cele disociate si asta pentru ca cele mai multe persoane se ingrasa chiar mancand sanatos tocmai pentru ca au tendinta sa combine tot felul de alimente. Este usor sa faci combinatii alimentare nepotrivite cand nu ai cunostinte nutritionale.
 
Nu toata lumea isi permite sa apeleze la ajutor specializat cand vine vorba de slabire si asta pentru ca presupune sa ai un buget destul de mare. Cele mai multe persoane sunt comode si prefera sa se descurce singure cu dieta. Acesta este si motivul pentru care ne-am gandit sa-ti propunem un regim alimentar care se potriveste oricui si nu este asa greu de pus in practica. Sunt doar cateva reguli pe care trebuie sa le pui in practica, dar nu sunt imposibile cum este in cazul dietelor mult prea restrictive. Iata ce presupune regimul tau pentru cateva luni bune:
 
1.Renunta la sucurile carbogazoase, dulciuri din comert nesanatoase, mezeluri pline de sare si hormoni, alcool, paste, produse de patiserie, mancarea de tip fast food si painea alba din faina de grau. Este o regula valabila pentru multe diete, deci trebuie sa o respecti intocmai.
 
2.Ai dreptul sa trisezi din cand in cand, dar fa asta cu cap. Alege-ti o zi pe saptamana in care sa-ti faci o pofta care stii ca nu este prea sanatoasa, dar fa din ea o varianta mai putin daunatoare siluetei. Renunta la un sos gras, adauga o salata, prepara in casa o inghetata light sau un desert vegan. Sfatul nostru este sa alegi sambata ca zi de rasfat.
 
 
3.Nu combina niciodata legumele cu carnea sau lactalele si ouale. Este bine sa consumi separat aceste categorii alimentare. Ai grija ca in 4 zile una dupa alta pe saptamana sa consumi legume gatite in moduri cat mai diverse si sanatoase, iar in urmatoarele 3 zile consuma alimente de origine animala cu frunze de salata, zeama de lamaie, fulgi de chili si 1 lingura de ulei de masline. 
 
 
4.Ai voie sa consumi carne, dar ai grija sa o alegi pe cea slaba si din surse sigure. Iti recomand pieptul de pui, de curcan, copanelele, pestele, tonul in apa si fructele de mare. Uneori poti si putina macra din carne de vita sau porc, eventual la sarbatori sau ocazii speciale. Carnea se gateste la grill, abur sau la cuptor.
 
5.Salatele de cruditati trebuie sa fie cat mai simple si din cat mai putine ingrediente. Exista tendinta de a pune sosuri grase si diverse dressinguri. Noi iti sugeram doar zeama de la o lamaie, 1 lingura de ulei de masline si 1 lingura de otet balsamic. Poti uita chiar si de crutoane.
 
6.In farfurie nu trebuie sa depasesti o palma de carne. Poti pune eventual multe cruditati ca garnitura, dar nu orez, piure, cartofi prajiti si etc.
 
7.Consuma zilnic mula apa cu lamaie si ghimbir pudra. Chiar imediat dupa trezire. Te ajuta sa slabesti usor.
 
 
8.Nu ezita sa consumi smoothieuri din legume si fructe. Iata cate o idee pentru fiecare zi a saptamanii!
 
9.Daca alegi sa consumi oua sau lactate ai grija sa le consumi cat mai curat, light si in combinatii cu legume crude sau iaurt grecesc degresat.
 
10.Nu manca pana simti ca stomacul este prea plin. Este de ajuns sa-ti potolesti foamea. Mai bine mananci mai des, dar cate putin.
 
 
11.Ai grija sa nu mananci prea consistent seara. Alege mai degraba o salata light.
 
12.Adauga in mancaruri nuci, seminte de chia sau de in macinate.
 
13.Consuma supe crema din legume sau supe lichide cat mai light.
 
 
In maxim 1 an poti slabi peste 30 de kilograme. 
 

 

Tags:
dieta
poti slabi peste 30 de kg
dieta cu care poti slabi sanatos si gradual
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare